Hirdetés

MondoCon, ahogy mi láttuk

|

Lezajlott Magyarország legnagyobb anime eseménye, a tavaszi MondoCon. Két nap alatt hétezer ember fordult meg a Hungexpón megrendezett anime és gamer fesztiválon.

Hirdetés

A szombat reggeli nyitáskor hosszabb sor kígyózott a kapuk előtt, mint egy-egy sztárjáték megjelenésekor az üzleteknél. Délig nem is akart elfogyni a folyamatosan érkező látogatóknak köszönhetően.



Mindannyiukat a Mangafan kiadó által szervezett programok vonzották a helyszínre. A cosplay természetesen továbbra is a legnépszerűbb, olyannyira, hogy nem csak a versenyre nevező száznál is több személy öltözött be kedvenc hősének, hanem a látogatók jelentős hányada is. Embere válogatja, hogy ki mennyi energiát fektet ebbe. Egyesek csupán parókát vagy macskafület vesznek fel, mások azonban az eredetire megszólalásig hasonlító jelmezeket készítenek. A mangahősök mellett egyre többen merítenek ihletet számítógépes játékokból. Egy család tagjai pedig az Avatár filmből ismerős Na'viknak maszkírozták magukat.
Míg a központi épület emeletén sushit ehettünk és a bátrabbak karaokét hallgathattak, addig a távolabbi 25-ös pavilonban manga- és játékvásár mellett, DDR-ezést lehetett kipróbálni.



A ritmusjátékok egyelőre nem akarnak kimenni a divatból, ezt az is jól mutatja, hogy a a Fogadó pavilonjában kiállított Michael Jackson: The Experience előtt is folyamatos állt a sor.
A látogatók valóságos gamer-paradicsomban érezhették itt magukat, kedvüket pedig még inkább feldobta, hogy a merészebbnél-merészebb ruhákban megjelenő cosplayer lányokkal szabadon fotózkodhattak.



Amellett, hogy a kiállított játékokat bárki kipróbálhatta, a merészebbek nevezhettek a különféle versenyekre is (egy részükre helyben). A legtöbben valamelyik verekedős játékban (Tekken, Street Fighter, Mortal Kombat) szerették volna megméretni magukat, ám Magyarországon először Michael Jackson: The Experience versenyen is bizonyíthattuk ügyességünket, valamint a szintén újdonságnak számító Nintendo 3DS is kivette a részét a látogatók szórakoztatásából. Vasárnap a StarCraft II vitte a pramet a MondoCon Live Invitational keretében, ahol az ország legjobb játékosai közül nyolcan mérkőztek meg egy mással az ötvenezer forintos díjért. A kommentátorok által kísért bajnokság végén egy-egy Terran-Zerg-Protoss játékos állhatott fel a dobogóra, közülük is nfteamGeo bizonyult a legjobbnak.



Ha valaki netán lemaradt volna a rendezvényről, ne csüggedjen, október elején újra megnyitja kapuit a MondoCon számtalan jól bevált régi és számos új programmal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)