Hirdetés

Most akkor lesz Star Wars: Kinghts of the Old Republic remake vagy sem?

|

Egy új jelentés szerint talán korai lenne még temetni a legendás KotOR felújított változatát.

Hirdetés

Mivel az elmúlt években kaptunk pár kiemelkedően jól sikerült remake-et (lásd: Resident Evil 2, Final Fantasy VII, Demon's Souls), óvatos optimizmussal fogadtuk a bejelentést 2021 szeptemberében, miszerint teljesen megújul a BioWare idén húszéves klasszikusa, a 2003-ban megjelent Star Wars: Knights of the Old Republic. A sors iróniája, hogy míg az eredeti Xboxon debütált, a modern változat számára a Sony PlayStation 5-jét jelölték meg célplatformként.

A fejlesztésnek a korábban kizárólag portolással foglalkozó Aspyr csapata vágott neki, és sajnos azoknak lett igazuk, akik úgy vélték, hogy túl nagy falat ez a stúdiónak. Kevesebb mint egy év elteltével a projektet átvette az ugyancsak az Embracer Group tulajdonában álló Saber Interactive, azóta viszont beállt a rádiócsend, teljes bizonytalanság övezi a remake-et, még a cégcsoport ügyvezetője sem hajlandó beszélni róla.

Hirdetés

Lars Wingefors hallgatását sokan úgy vették, mint annak az értesülésnek a megerősítését, amit Jeff Grubb osztott meg a nyilvánossággal: a Giant Bomb újságírója úgy tudja, hogy teljesen leálltak a Star Wars: Knights of the Old Republic remake munkálatai, azaz lényegében halottnak tekinthető a projekt.

Kevéssel utána viszont a Bloombergnek dolgozó Jason Schreier azt állította, hogy nem igazak a fejlesztés befejezéséről szóló pletykák, mivel két, a Saber Interactive kötelékébe tartozó forrása szerint is változatlanul készül a játék. Ugyanakkor az, hogy a projekt még egyáltalán életben van, nem garancia arra, hogy ténylegesen meg is jelenik - emlékeztetett Schreier, miként azt sem lehet tudni, hogy ha valóban elkészül, hogy fog kinézni a felújított KotOR.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)