Hirdetés

Most egy dühös anyuka milliókra perli a Nintendót a Switch hibás kontrollerei miatt

|

Egyre többen kezdik megelégelni a Joy-Con problémáit.

Hirdetés

Nagyjából a Switch megjelenése óta bukkannak fel problémás ügyek a Joy-Con kontrollerek jól ismert driftelési (amikor a kontroller joystickjei mozgást érzékelnek akkor is, ha hozzájuk sem nyúlnak) problémája miatt. Ezúttal egy anyuka, Luz Sanchez elégelte meg a Nintendo látszólagos tehetetlenségét, és 5 millió dolláros kártérítést követel.

Hirdetés

Elmondása szerint egy hónappal azután, hogy megvásárolta fiának (aki még kiskorú, így a nevét nem közölték) a konzolt, a kontrollerek elkezdtek szenvedni a jól ismert hibától. Vásárolt egy második kontrollerkészletet, de 7 hónappal később azok is driftelni kezdtek.

A hiba 1 éven belül annyira zavaróvá vált, hogy a kontrollerek használhatatlanná váltak.

Ugyan a Nintendo ingyenes javítást biztosít ezekre az esetekre, Sanchez ügyvédje szerint ez nem elégséges megoldás, főleg úgy nem, hogy továbbra is teljesen áron kínálják a kontrollereket.

"Az alperes továbbra is úgy árusítja a termékeket, hogy tud a hibáról és nem közli azt a fogyasztókkal sem a marketingben, sem a promóciós anyagaikban vagy a csomagolásokon. Financiális érdeke fűződik ehhez, hiszen nem szeretné, hogy a termék eladása leálljon és/vagy nem szeretne komoly pénzt áldozni ennek a hibának az orvoslására."

Erős alapnak tűnik. A francia fogyasztóvédelmi szervezet, az UFC-Que Choisir is hasonló aggályokat fogalmazott meg, amikor beperelte a Nintendót, mondván az szándékosan ignorálja az ügyet és a fogyasztók érdekeivel megy szembe az eladások erősítése okán.

Gyülekeznek a fellegek, és a Nintendo lassan nem engedheti majd meg magának, hogy a szőnyeg alá söpörje a kontroller-ügyet. Remélhetőleg dolgoznak egy revízión, ami kiküszöböli ezt, de addig is lesz mivel megküzdeniük a bíróságon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)