Hirdetés

Mostantól érezheted majd a játékok szagát, de nem fogsz örülni, ha fejfájós vagy

|

Illatos játékok? Az első beszámolók alapján azért még nem teljesen tökéletes a GameScent koncepciója.

Hirdetés

2016-ban a Ubisoft megalkotta a tökéletes kamu promóciós videót a South Park: The Fractured But Whole kapcsán, amiben egy olyan hardvert mutatnak be, amivel igazán megtapasztalhatjuk South Park bűzeit. Ez az eszköz lett a Nosulus Rift, amivel tényleg érezhettük a karakterek orrfacsaró szellentéseit. Nos, nagyjából nyolc évvel később eljutottunk oda, hogy valóság lett a viccből, a GameScent ugyanis tényleg egy olyan eszköz, ami mobilhoz, PC-hez vagy konzolhoz csatlakoztatva egy "innovatív mesterséges intelligenciájába" táplálja a videojátékok "illatait", majd valóban ki is bocsátja azokat. 

Egészen pontosan a játék hangjaiból dekódolja az eszköz, hogy az adott pillanatban milyen szagokat, illatokat kellene éreznie a valóságban a játékosnak, majd ezeket produkálja is. Kezdésként elsütött puska, robbanás, erdő, vihar, versenyautó és tiszta levegő "illat" érhető el - az utolsó valószínűleg arra szolgál, hogy nullázni tudja az előtte felsoroltakat. 

Hirdetés

Már azt is tudni lehet, a jövőben milyen szagokra lehet majd számítani, hamarosan érkezik az óceán, a sportaréna és a vér is. A következő években 30-40 új szaggal készülnek az ígéretek szerint. 

"Úgy érezzük, hogy hozzáadjuk a hiányzó láncszemet, ha úgy tetszik, a videojátékhoz, ami a szaglás használata"

- fogalmazott Casey Bunce, a GameScent elnöke. Elsősorban az akció- és horrorjátékok vannak a fókuszban, ezért döntöttek a fenti szagok mellett.

A Game Developers Conference-en a Far Cry 6-tal prezentálták, mire is képes a gyakorlatban a GameScent. A helyszíni beszámolók alapján nagyon erős szagokról van szó, többeknek megfájdult tőlük a feje, szóval azért van még mit csiszolni a koncepción.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)