Hirdetés

Mozilla kontra Microsoft!

|

A leginkább böngészőjéről (Firefox) és levelezőklienséről (Thunderbird) ismert, nyílt forráskódú projectek felett bábáskodó Mozilla Foundation egy német hírportál szerint beperli a Microsoftot.

Hirdetés

A per azért indul, mivel a Microsoft Internet Explorer 7 jogtalanul használja az ún. "tabbed browser" technológiát, avagy jogsértően kínálja felhasználóinak a füles böngészés lehetőségét.
A per célja, hogy a Microsoft állítsa le az Internet Explorer hetes verziójának terjesztését, és a tetemes kárt megtérítendő fizessen 1.4 milliárd dollárt. A szoftveróriástól érdemi reakció még nem érkezett, de fontolóra veszik egy fülek támogatása nélküli böngésző piacra dobását, ami az Internet Explorer 7 NT (NoTab) nevet kapja a keresztségben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)