Hirdetés

Nálad is gyakran összeomlik a Baldur's Gate 3 PlayStation 5-ön? Itt a megoldás egyenesen a fejlesztőktől

|

Úgy tűnik, hogy egy nagyon egyszerű lépéssel orvosolhatjuk a konzolos verzió problémáját.

Hirdetés

Továbbra is megállíthatatlanul menetel a Baldur's Gate 3, ami időközben még a Starfield steames szárnyalásának is véget vetett. Nem véletlen hogy a játék ekkora siker lett, ugyanis a Larian Studios a majdnem három éves early access időszak alatt a közösséggel együttműködve formálta közel tökéletessé a Dungeons and Dragons szabályrendszerére építkező, elképesztően komplex RPG-t.

Az, hogy a fejlesztők szívügyüknek érezték a lehető legjobb élmény szállítását, végül kifizetődőnek bizonyult, a játékosok nagyra értékelték. Mindazonáltal a Baldur's Gate 3 sem hibátlan, miként azt a játék harmadik és egyben utolsó fejezetébe átlépve sokan megtapasztalhatták. A stúdió folyamatosan szállítja a patcheket, de még így is akadnak kisebb-nagyobb kellemetlenségeket okozó bugok.

Hirdetés

Nemrégiben a PlayStation 5 tulajdonosok számára is elérhetővé vált a kaland, ami a konzolos limitációk ellenére is élvezetes formában tudja átadni a modernizált Baldur's Gate-élményt. Ám miként a PC-s változatban, úgy ebben is érhetik bosszantó meglepetések az embert. Az utóbbi időben többen is arról panaszkodtak, hogy gyakori összeomlások zavartak bele a játékmenetükbe.

A Larian Studios a Twitter/X felületén közölte, hogy megkezdték a hibajelenség mélyebb kivizsgálását, azonban addig is azt javasolják, hogy az összeomlásokkal találkozó játékosok válasszák le a konzoljaikat az internetről, ami átmeneti megoldást jelenthet.

Ezt követően azonban sokaknál további problémák merültek fel. Volt akinél ezután a single-player sem indult el, illetve néhányan arról panaszkodtak, hogy a konzoljuk offline állapotba helyezése után egy licencfigyelmeztetést érkezett egyenesen a Sonytól, amelyben egy 15 perces ablakot kaptak arra, hogy újra online legyenek, valamint érvényesítsék a játékuk eredeti másolatát.

Mivel nem általános tapasztalatokról van szó, és legtöbbeknél a Larian javaslatát követően teljesen helyreállt a játék, neked is érdemes egy próbát tenned vele akkor, ha PlayStation 5-ön játszol és gyakori összeomlásokkal találkozol.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)