Hirdetés

Napi büntetés: egy youtubert letartóztattak, mert fekáliával borított le utasokat a metrón

|

A belga srác egészen máshogy képzelte el a tartalomgyártást, mint mások.

Hirdetés

A különféle videómegosztók és közösségi oldalak tartalomgyártói, illetve influenszerei képesek őrült dolgokra a nézettség és népszerűség érdekében, ehhez kétség sem férhet, elég csak arra gondolni, amikor MrBeast élve elásatta magát vagy Kai Cenat zavargásokat okozott, noha előbbi javára legyen írva, hogy ő folyamatosan jótékonykodik is (amivel egyébként szintén sokakat kiakaszt). 

Van azonban egy olyan tartalomtípus is, ami kétélű fegyver: a prankelés. Enyhébb esetében a videó készítője, a csíny elszenvedője és a néző is nevet egy jót, viszont hajlamosak az emberek ezt is durván túltolni, amiből olyan életveszélyes dolgok születnek, mint a swatting vagy a gyomorlövés

Hirdetés

A legújabb őrült sztori alanya is hasonló szarságot követett el, ezúttal szó szerint: egy belga youtubert, bizonyos YaNike-ot letartóztatott tavaly a helyi rendőrség, miután az a csatornája kedvéért különféle anyagokkal, köztük festékkel, étellel és ürülékkel teli vödröket dobált a brüsszeli metró utasaira. YaNike videói erről szólnak: megtölti a vödröt mindenféle undormánnyal, aztán felpattan egy vonatra, odasétál gyanútlan utasokhoz, a fejükre önti a moslékot, majd elmenekül. 

Többnyire meg tudott lógni, de a videós szerencséje tavaly elfogyott. Két feljelentést is tettek a "csínytevései" miatt: az egyiket az egyik áldozat, akire állítólag egy vödörnyi kakit és olajat dobott, a másikat pedig a brüsszeli tömegközlekedési vállalat, a STIB. YaNike-ot el is kapták: a Politico beszámolója szerint január 2-án tartóztatták le és vádat emeltek ellene testi sértés és garázdaság, valamint tulajdon megrongálása miatt. Az ügyészség szóvivője szerint a srác beismerte a tetteit.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)