Hirdetés

Ne várjatok lélegzetvisszafojtva a Subnautica folytatására

|

Az Unknown Worlds Entertainment projektje még nagyon messze van a megjelenéstől.

Hirdetés

A San Franciscó-i székhelyű Unknown Worlds Entertainment a Half-Life: Natural Selection, Zen of Sudoku és Natural Selection 2 játékokkal kezdte a pályafutását, de a 2018-as Subnauticával hívták fel magukra igazán a figyelmet. A sztorit is tartalmazó, de elsősorban a tengerbeli felfedezésre és túlélésre fókuszáló sandbox játékmenet hiánypótló volt, a három évvel később kiadott Subnautica: Below Zero pedig mindezt fagyos élménnyel, új főhőssel és játékelemekkel fejelte meg. 

Adta magát, hogy a Subnautica 2 legyen a következő lépés a csapat számára, és amint az tavaly kiderült, az Unknown Worlds dolgozik is a következő Subnautica játékon, mindeközben viszont megpróbálkoztak egy másik műfajjal, a körökre osztott stratégiával is a Moonbreaker képében, amely még mindig korai hozzáférésben várja, hogy megjelenjen a teljes változata. 

Hirdetés

A csapatot 2021-ben vásárolta fel a dél-koreai Krafton, és a vállalat legújabb pénzügyi jelentéséből derült ki, hogy mi a helyzet a Subnautica folytatásával. A rajongók valószínűleg csalódottan fogják hallani, hogy a Krafton 2025 első felére lőtte be a játékot, amelynek még hivatalos címe sincs, csupán Next Subnauticaként hivatkoztak rá. Az viszont nem változott, hogy PC-re és konzolokra egyaránt várhatjuk (az nem derült ki, hogy az előző és az aktuális konzolgenerációra is jön-e). 

A Krafton emellett beszámolt más projektekről is: a PUBG Studio újdonsága, a Project Black Budget kódnevű, kimenekítős lövölde 2024 második felében jön PC-re és konzolokra, valamikor 2024 folyamán várható a Dark and Darker mobilváltozata és a hiperrealisztikus Sims-szerű inZoi, is, míg a Project Goldrush című akció-kaland sandbox csak 2025 elején várható a Vector North fejlesztésében. Már 2026-ra is van betervezve játékuk, a titokzatos Project Windless. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)