Hirdetés

Nem biztos, hogy Microsoft-exkluzív lesz a Marvel's Blade

|

Feltűnően tartja a távolságot az Xbox az Arkane Lyon frissen bejelentett játékától.

Hirdetés

Jókora meglepetést okozott azzal az Arkane Studios lyoni szárnya, amikor a The Game Awards 2023-on nem az előzetesen pletykált Dishonored 3-at mutatta be, hanem a Marvel's Blade-et. Az immersive simeken edződött csapat számára kétségkívül új kihívást jelent majd a projekt, mivel ez lesz az első külső nézetes játéka, ráadásul a Marvel licence alapján készül, ami mindamellett, hogy ráirányítja a casual réteg figyelmét is, egyúttal megköti a kezét és határokat szab kreativitás tekintetében.

Persze az is nagy dolog, hogy teljesülni látszik az xboxos közösség vágya, hogy legyen úgymond saját Marvel játéka, mint a PlayStationnek a Spider-Man széria és a fejlesztés alatt álló Wolverine, valamint a Nintendónak a Marvel Ultimate Alliance 3. De vajon tényleg csak a PC-ből és az Xbox Series konzolcsaládból áll majd a támogatott platformok köre?

Hirdetés

Az, ahogyan Eric Cross Brooks párizsi kalandját bejelentették, kétséget és bizonytalanságot ébresztett az emberekben, hiszen a trailer végén nem tüntették fel a platformokat, nem említették a Game Passt, egyáltalán semmi sem utalt arra, hogy bármi köze lenne hozzá az Xboxnak. A furcsaságok sorát szaporítja, hogy az Xbox Wire oldalán nincs natív anyag a Marvel's Blade beharangozásáról, hanem átirányít a Bethesda oldalára. És az Xbox YouTube-csatornájára sem került fel a trailer.

Valami itt nem kerek, legalábbis ezt gyanítja a média, de hiába keresték meg a játék kiadóját, hogy tisztázza a helyzetet, a Microsoft Gaming alá tartozó Bethesdától senki sem kívánt nyilatkozni. Mindennek következtében különböző teóriák kezdtek terjedni. Az egyik szerint semmi kétség, ez is exkluzív lesz, miként a Hi-Fi Rush, a Redfall, a Starfield és a készülő Indiana Jones játék, a Microsoft csupán azért titkolja még ezt az információt, mert tart a vele nyíltan ellenséges sajtótól/az Activision Blizzard felvásárlását ismét bolygató FTC-től/a PlayStationön játszó Marvel-rajongók haragjától.

Mások ellenben Phil Spencer korábbi nyilatkozataira hívták fel a figyelmet, amikor arról beszélt, hogy minden játék esetében külön döntenek arról, hogy mely platformokra jelenhet meg. És értelemszerűen arról sem feledkezhetünk meg, hogy akár a Marvel is támaszthat olyan feltételt, miszerint a Blade-nek meg kell jelennie konkurens konzolokra is.

Előbb-utóbb persze kiderül majd az igazság, amire aztán mindenki a pártállásának és habitusának megfelelően reagálhat. Én a magam részéről annak örülök, hogy sztorivezérelt, single-player alkotást kapunk, nem pedig szolgáltatásalapú címet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)