Hirdetés

Döntött az Európai Parlament: nem lesz korhatár az interneten

|

Mindenki nyugodjon meg, pánikra semmi ok (egyelőre). Az Európai Unió elutasította a 16 éven aluliak internetezésére vonatkozó korlátozást.

Hirdetés

Az Európai Parlament nem szavazta meg azt az EU szabályozást, ami korhatárhoz kötötte volna a fiatalok internethasználatát. Tulajdonképpen arról volt szó, hogy szülői beleegyezés nélkül semmire nem lehetett volna regisztrálni. Egyelőre ilyen nem lesz.

Az egyelőre szó azért fontos tényező, mivel most arról szólt a szavazás, hogy közös, EU szabály legyen-e a dologból. Ettől függetlenül még minden tagállam hozhat ehhez hasonló törvényt, de most egy darabig biztosan megnyugodhatunk. Egyébként minden szempontból problémás lenne a dolog, már csak azért is, mert egy ilyen törvényt gyakorlatilag lehetetlen lenne betartani.

Reméljük, hogy nem lesz folytatása az ügynek, és ezzel végére is értünk ennek a minden szempontból iszonyatosan buta szituációnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)