Hirdetés

Nem mindennapi játékot készít nekünk a Blizzard és a Riot Games veteránja

|

Ghostcrawler lelépett a Riot Gamestől és maga mögött hagyta a készülő League of Legends MMORPG-t. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nyugdíjba ment volna.

Hirdetés

Greg Street fórumazonosítóját rengeteg World of Warcraft-rajongó láthatta az évek során. Ghostcrawler szerves része volt a Blizzard csapatának, 2013 novemberéig, amikor is hátra hagyta azt a Riot Games kedvéért. A League of Legends otthonában évekig terelgette a Runeterra MMORPG-t, de idén tavasszal onnan is kilépett. A távozásának oka akkor még nem volt egyértelmű, de ez az elmúlt napokban változott: Greg egy új stúdiót alapított, és meglehetősen nagy fába vágta fejszéjét.

A stúdió neve Fantastic Pixel Castle az első játékuk pedig a Ghost munkacímen készülő MMORPG. Greg bejelentő videója nem ment bele nagyon részletesen a mechanikákba, vagy egyáltalán az online szerepjáték stílusába, de az tudjuk, hogy a Planescape D&D világ fontos inspiráció volt a csapat számára.

Hirdetés

A sztori lényege, hogy egy összeomlott világot utazhatunk majd be, ami több darabra esett szét. A darabokat kalandjaink során magunk fedezhetjük fel csapattársaink oldalán, akiknek fontos szerepük lesz az élményben. A stúdió weboldalán szerepel, hogy szerintük az MMORPG-k túlságosan eltolódtak a szóló játék irányába, és ők vissza akarnak térnyi a közösségi hálók kiépítésének fontosságához.

Egy MMORPG fejlesztése jobb esetben is minimum 5 évet ölelhet fel, így egyhamar nem fogunk játszani a Ghosttal. Ettől függetlenül a csapat folyamatos kommunikációt ígér, aminek első bizonyítéka a november 8-án esedékes Q&A stream lesz.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)