Hirdetés

Nem nagy rejtély, miért nem maradhatott az ittasvezetés-szimulátor Nintendo Switchen

|

Kicsit benézték a fejlesztők a játék korhatár-besorolását.

Hirdetés

Míg más éppen azzal foglalatoskodik, hogy a lehető legvalósághűbb autós szettet építse meg, addig sokan beérik az egyszerűbb megoldásokkal is. Aztán ott vannak azok is, akik szívesen bújnak egy ittas sofőr bőrébe, aki éppen kedvenc alkoholos italait fuvarozza A-ból B-be. Most igen szomorú hírekkel szolgálhatunk azoknak, akik esetleg ebbe a szűk csoportba tartoznak.

A minap ugyanis eltávolították a Nintendo eShop felületéről a Need for Spirit: Drink & Drive Simulator névre keresztelt játékot, és nem a Need for Speedre hasonlító név vagy a téma miatt: a fejlesztők rosszul adták meg a korhatárt.

A szimulátor eredetileg még 2018-ban jelent meg, amikor is felkerült a Steam és az Epic Store oldalaira, utóbbin 16-os korhatár besorolással, a játékban megjelenő alkohol és dohányzás megjelenítése miatt. Csakhogy amikor október 15-én feltették a Nintendo eShopba,  PEGI 3-as besorolást választottak, ami azt sugallta, hogy a játék tartalma minden korosztály számára megfelelő, ami azért hagy némi kivetni valót maga után.

Hirdetés

A játékok digitális boltokba való jutattása előtt a fejlesztőknek egyébként kötelességük kitölteni egy, a korhatár-besoroláshoz kapcsolódó hivatalos kérdőívet, melynek mentén aztán engedélyt kapnak a játék forgalmazására. Ennek elmulasztása vagy nem megfelelő kitöltése azonban különböző retorziókkal jár, amit most a Need for Spirit fejlesztői is megtapasztaltak.

Egyelőre azt nem tudni, hogy a közeljövőben visszakerül-e majd a játék a Nintendo digitális boltjába, de ha valamilyen okból kifolyólag kedvet kaptatok hozzá, akkor most a Steamen akciósan, nagyjából 200 forintos áron adhatjátok hozzá azt a könyvtáratokhoz.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)