Hirdetés

Nintendo rekordnyereség

|

Úgy tűnik a Nintendonak a vártnál is jobban bejött a Wii. Mutatja ezt a folyamatos készlethiány, valamint a most megjelenet üzleti kimutatásuk.

Hirdetés

A bejelentés tanulsága szerint ugyan is a Nintendo világszerte 23 millió DS-t és 5.84 millió Wii-t adott el március 31-ig bezárólag, így az üzleti évük bevétele összesen 4 millárd font, amiből kb. 1 millárd font tiszta haszon. Hozzájárult a hatalmas befolyt összeghez továbbá az, hogy amíg a DS-re a üzleti év alatt 123 millió játékot adtak el, addig a Wii-re 29 millió darabot vettek meg a konzoltulajdonosok a megjelenést követő öt hónap alatt. A Nintendo előrejelzései a következő üzleti évükre, amely április elsején kezdődött, kb. 14 millió eladott Wii-t és 22 millió DS-t tartalmaz kb. 55 millió Wii és 130 millió eladott DS játékkal, ami becslések szerint 18-20 cent/darab körüli profitnövekedést fog elérni a konzolóriás számára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)