Hirdetés

A játékvilág hősnői, akikbe azonnal beleszerettünk

|

Nőnap alkalmából összegyűjtöttünk néhányat a videojátékok legemlékezetesebb női főhősei közül.

Hirdetés

Kassandra (Assassin's Creed Odyssey)

A 2018-as AC női főszereplője (bár alapvetően a történetben betöltött szerepe határozza meg személyiségét fivérével felváltva a két kampányban) már a bemutatkozásakor megnyert mindenkit. A hősnő egy amazon erejével vágta arcon a játék először felbukkanó útonállóit, néhány órával később pedig egy kecske nemesebbik felébe rejtette az egyik ellenfele bal szemét. Hogy lehet őt nem szeretni?

Wraith (Apex Legends)

Kevés női karaktertől rettegünk annyira, mint Wraithtől, amikor szembejön a csatatéren. A 2019 februárjában megjelent battle royale játék egyik legkedveltebb karaktere, nem véletlenül újoncok és veteránok kedvence. Korántsem olyan árnyalt személyiség (hogy is lehetne?), mint sok társa itt, de ettől még féljük, imádjuk.

Catherine (Catherine)

2019 szeptemberében végre Japánon kívül is megjelent a Catherine: Full Body, a 2011-es Catherine remake-je (vagy felújított verziója, ebben az esetben nehéz ezt eldönteni). A címszereplő megannyi álmatlan éjszakát okozott Vincentnek és nekünk. Az ártatlan flörtre vágyó szegény bárányka rengeteg problémát és horrorisztikus puzzle pályát hozott a fejünkre.

Ann Takamaki (Persona 5)

Igazából lenne vagy három tucat ide illő női karakter a Persona sorozatból, de ha mindenkit fel akarnánk sorolni, akkor a jövő évi nőnapig húzódna mondókánk. Ann egyébként is elég emlékezetesen toppant be a sztoriba, minden rajongó pontosan tudja, hogyan lehetett egyetlen pillanat alatt szívünkbe zárni. A Phantom Thieves csapat párduca elbűvölő tekintetével és a pokol tüzének hatalmával nyert meg magának minden játékost.

Jaina Proudmoore (Warcraft)

Lehet szeretni, lehet nem szeretni a World of Warcraftot, de az kétségtelen, hogy Jainára mindenki emlékszik, aki csak pár órát is eltöltött Azeroth világában. A karakter a Battle for Azeroth kiegészítő alatt komoly vezető szerepet kapott, mi pedig nagy örömmel harcolunk oldalán Sylvanas seregei és az Old God szörnyek ellen.

Aqua (Kingdom Hearts 3)

2019-ben végre megérkezett a Kingdom Hearts 2002-ben indított sztorijának lezárása. Ugyan Aqua valamivel később csatlakozott a történethez, de rajongók jobban megszerették őt, mint a főcsapat kétharmadát. Aqua nagy utat járt be a KH franchise-ban, és reméljük, hogy látni fogjuk még a visszatérését valamilyen formában.

Kait Diaz (Gears 5)

Noha már a negyedik epizódban is feltűnt, Kait az ötödik Gears játékra vált központi karakterré, tulajdonképpen ő és családja lettek a narratíva katalizátorai. Kait simán ellopta a rivaldafényt JD Fenixtől és a többi új szereplőtől, így csak remélni tudjuk, hogy a folytatásban sem helyezik őt parkolópályára az írók. 

Amicia de Rune (A Plague Tale: Innocence)

Az A Plague Tale: Innocence egy megrázó, felkavaró, ugyanakkor csodálatos történet, amelyben egy fiatal testvérpárnak nem csak a fekete halállal és az inkvizícióval kell megküzdenie, hanem azt is megtapasztalják, milyen pillanatok alatt kisgyerekből felnőtté válni. Amicia egy végtelenül szerethető főhősnő, aki bármit megtesz azért, hogy megvédje kistestvérét, és megtalálja a fiú titokzatos betegségének gyógymódját. Mind ilyen nővérre vágyunk. 

Jesse Faden (Control)

A Control elején Jesse még csak sodródik az eseményekkel, aztán pillanatok alatt a Federal Bureau of Control igazgatójává válik. Vele együtt fedezzük fel szépen lassan a paranormális jelenségekkel foglalkozó hivatal titkait, és Jesse múltjának nagy rejtélyeit is. Listánk előző szereplőjéhez hasonlóan ő is azért dacol minden veszéllyel, hogy megmentse öccsét. Az alternatív dimenziókból érkező Hiss (sziszegés) lényei pedig hamar megtanulják, nem érdemes egy elszánt nővérrel packázni. 

Farah Karim (Call of Duty: Modern Warfare)

Ha egy ízig-vérig valódi harcost, egy kemény katonahölgyet keresünk, akkor nem is kell a Modern Warfare-nél messzebbre menni, ugyanis "Farah" Ahmed Karim parancsnokra tökéletesen illik ez a leírás. Az Urzikstan Liberation Force alapítója fontos szereplője a játék kampányának, hazafiasságból pedig akár doktori címet is kaphatna. Sosem fogjuk elfelejteni a börtönből szökős küldetést, amelyben átvehettük felette az irányítást. 

Hihetetlenül sok érdekes és kiváló karakter közül lehet választani, szóval a hozzászólások között szívesen várjuk a további javaslatokat.

Boldog nőnapot kívánunk minden kedves női olvasónknak!

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)