A játékvilág hősnői, akikbe azonnal beleszerettünk

|

Nőnap alkalmából összegyűjtöttünk néhányat a videojátékok legemlékezetesebb női főhősei közül.

Minden nap más akcióval vár az 576 adventi naptár! Hirdetés

Tavalyi cikkünk szemernyit sem veszített jelentőségéből, ezért kicsit kibővítve idén is megosztjuk veletek. 

Manapság a nőnapot alapvetően a kedveskedéssel azonosítjuk, viszont eredendően ez az ünnepnap arról emlékszik meg, ahogy a nők a történelem során újra és újra kiálltak a jogaikért és az egyenlőségükért. Magabiztos és harcias nőkkel nem csak a történelemben találkozhatunk, de a videojátékok világában is rengeteg hölgy van, aki inspiráló példakép lehet a modern generáció számára. Összegyűjtöttünk most néhányat azok közül, akik számunkra a legemlékezetesebbek voltak.

Hirdetés

Faith (Mirror's Edge)

A 2007-es Mirror's Edge ugyan nem volt tökéletes, mégis a generációjának egyik leg- ötletesebb és hangulatosabb játéka volt. Ehhez rengeteget hozzátett a  főszereplő, Faith, aki az eleganciájával és lendületével tökéletesen passzolt a játék rendkívül letisztult stílusához.

Ellie (The Last of Us)

A The Last of Us az előző generáció egyik legkiválóbb játéka és ezt főleg annak köszönhető, hogy a játék két főszereplője kiválóan megírt karakterek. Ellie szinte teljesen egyedül maradt egy kíméletlen világban, így az ő küzdeni akarása kifejezetten inspiráló, mi pedig már nem bírjuk kivárni a folytatást.

Clementine (The Walking Dead)

Amikor először találkoztunk Clementine-nal, akkor még egészen fiatal volt, viszont a Telltale-féle The Walking Dead harmadik évadában már tinédzserként ismerjük meg. A lány semmit sem vesztett a kitartásából és a fékezhetetlenségéből, és nagy élmény látni, ahogy az első két évad során hozott döntéseink révén ilyen messzire eljutott.

Jade (Beyond Good And Evil)

A Beyond Good And Evil minden bizonnyal a Ubisoft egyik leginkább alulértékelt játéka. A történet helyszínéül szolgáló Hillys rendkívül színes és fantáziadús, Jade-nél pedig nem is találhatnánk alkalmasabb embert a világ felfedezésére.

Aloy (Horizon: Zero Dawn)

Aloy a játékvilág egyik legújabb hősnője, viszont máris maradandót alkotott, hiszen a Horizon: Zero Dawn az utóbbi idők egyik legjobban sikerült akciójátéka. A kitaszított vadásznő története tele van titokzatos rejtélyekkel és izgalmas csatákkal, mi pedig nagyon reméljük, hogy a jövőben lesz még alkalmunk találkozni vele.

Bonnie MacFarlane (Red Dead Redemption)

Azt ugye egy szóval sem említettük, hogy csakis főszereplők lehetnek a listán, ezt figyelembe véve pedig semmiképpen nem maradhat ki Bonnie MacFarlane, a vadnyugat legpimaszabb, legkeményebb nője. Ugyan volt alkalom, amikor meg kellett mentenünk a bajba jutott Bonnie-t, nem feledkezhetünk meg róla, hogy ha ő nincsen, akkor Mr. Marston hajtóvadásza igen hamar véget ért volna.

Meryl Silverburgh (Metal Gear Solid)

Meryl a legelső Metal Gear Solidban még újoncként mutatkozott be, viszont a negyedik részben már tapasztalt, harcedzett katonaként, a saját osztaga élén láthattuk viszont.

Elena Fisher (Uncharted)

Elena Fisher már az Uncharted-sorozat legelső részében is bebizonyította, hogy tudja tartani a lépést Nathan Drake féktelen és őrült kalandjaival, a folytatásokban pedig csak megerősítette bennünk az érzést, hogy igenis ott a helye a legbelevalóbb hősnők között.

Tracer (Overwatch)

Az Overwatch pimasz pilótájáért már az első bemutatkozása után is rajongott az egész világ. Persze Lena Oxtont nem csak az ellenállhatatlan brit akcentusa miatt szeretjük, hiszen megfelelő játékos kezében a csatákban is rendkívül hatékony csapattag lehet.

Emily Kaldwin (Dishonored 2)

Emily Kaldwin a Dishonored legelső részében kislányként csupán áldozata volt a körülötte zajló hatalmi viszálynak, azonban a második részben teljesen megfordult a helyzet és a fiatal császárnő már személyesen vette üldözőbe azokat, akik veszélyeztetik a népe biztonságát.

Ciri (The Witcher 3: Wild Hunt)

Bár Geralt igazi szerelme mindig is Yennefer volt, a witcher életében Ciri vált a legfontosabb karakterré. Már fiatal korában tanúbizonyságot tesz hatalmas akaraterejéről, kettejük kapcsolata pedig egy olyan érzelmi síkra tereli a történetet, ami teljesen új színt visz a kalandba.

Shepard (Mass Effect)

Bár kakukktojásnak tűnhet a lista szempontjából, hiszen Shepard parancsnok bőrébe bújva férfiként és nőként is elindulhattunk megmenteni a világegyetemet, de sokan - minket is beleértve - a tüzes vörössel kalandoztunk a legszívesebben és rúgtuk szét a Kaszások hátsóját. Shepard született vezető és szónok, aki elsők között veti bele magát a csatákba, de azt is tudja, hogy mikor szükséges a diplomáciai eszközökhöz nyúlni a fegyver helyett. Foglalt helye van a szívünkben, beleértve a szinkronhangját adó Jennifer Hale-t is. 

Lara Croft (Tomb Raider)

A Crystal Dynamics alaposan ráncba szedte 2013-ban a már több mint két évtizede kincset kereső kalandornőt és egy törékenyebb, fiatalabb kiadásban adták át a játékosoknak, persze mindez nem jelenti azt, hogy Lara Croft védtelen lenne. Ó dehogy! Aki játszott a Tomb Raiderrel és a Rise of the Tomb Raiderrel, az tisztában van vele, hogy a régészhölgy képes életben maradni a legnehezebb körülmények között is és senki sem állíthatja meg. Sokan pedig azóta is szerelmesek a karakter alapját képező Camilla Luddingtonba.  

Elizabeth (BioShock Infinite)

Ha egy toplistát vezetnénk azokról a hősnőkről, akik nem a megmentésre szoruló, tehetetlen lánykák közé tartoznak, akkor a BioShock Infinite szívünknek kedves karaktere, Elizabeth bizonyára a dobogón szerepelne és nem csupán különleges ereje, de utánozhatatlan személyisége miatt is, amellyel egy csapásra levett minket - és Booker DeWittet - a lábunkról. Arról már nem is beszélve, amit a Burial at Sea-ben láttunk belőle.

Senua (Hellblade: Senua's Sacrifice)

A Hellblade főhősnője komoly mentális betegségekkel küzd, ezek mégsem akadályozzák meg abban, hogy megkísérelje a lehetetlent, vagyis megmentse szerelmének lelkét. Bizony, a legkeményebb nők a szeretett férfiért még a skandináv alvilágba is gond nélkül lemerészkednének. A játékból pedig az is kiderül, hogy kellő elszántság mellett akár a test és lélek démonjai sem legyőzhetetlen ellenfelek. 

Ez természetesen a mi listánk, így szinte biztos, hogy nem mindenki fog vele egyetérteni, de egyszerűen hihetetlenül sok érdekes és kiváló karakter közül lehet választani, szóval a hozzászólások között szívesen várjuk a további javaslatokat.

Boldog nőnapot kívánunk minden kedves női olvasónknak!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd, hogy értesítéseket küldjünk, és cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a GTA VI-ot vagy a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)