A játékvilág hősnői, akikbe azonnal beleszerettünk

|

Nőnap alkalmából összegyűjtöttünk néhányat a videojátékok legemlékezetesebb női főhősei közül.

Hirdetés

Tavalyi cikkünk szemernyit sem veszített jelentőségéből, ezért kicsit kibővítve idén is megosztjuk veletek. 

Manapság a nőnapot alapvetően a kedveskedéssel azonosítjuk, viszont eredendően ez az ünnepnap arról emlékszik meg, ahogy a nők a történelem során újra és újra kiálltak a jogaikért és az egyenlőségükért. Magabiztos és harcias nőkkel nem csak a történelemben találkozhatunk, de a videojátékok világában is rengeteg hölgy van, aki inspiráló példakép lehet a modern generáció számára. Összegyűjtöttünk most néhányat azok közül, akik számunkra a legemlékezetesebbek voltak.

Hirdetés

Ada Wong (Resident Evil 2 remake)

Szinte az egész Resident Evil sorozatban feltűnik itt-ott a szabadúszó ügynök, akibe azonnal szerelmesek lettünk első látásra. A Resident Evil 2-ben Leon véletlenül fut bele a hölgybe (illetve inkább Ada fut bele a kutyával küszködő emberünkbe), és persze mindig elegáns, szexi megjelenése, fanyar, cinikus stílusa megdobogtatja az ember szívét. Na igen, van, hogy néha a rossz lányokra bukunk...

Freya (God of War)

Nyilván nem mehetünk el szó nélkül a tavalyi év egyik legjobb játéka, a God of War mellett sem. Ugyan a többnyire Kratos és fiának történetét követtük, de amikor Freya került a képernyőre, akkor egy pillanat alatt megfeledkeztünk a morcos harcosról.

Ellie (The Last of Us)

A The Last of Us az előző generáció egyik legkiválóbb játéka és ezt főleg annak köszönhető, hogy a játék két főszereplője kiválóan megírt karakterek. Ellie szinte teljesen egyedül maradt egy kíméletlen világban, így az ő küzdeni akarása kifejezetten inspiráló, mi pedig már nem bírjuk kivárni a folytatást.

Clementine (The Walking Dead)

Amikor először találkoztunk Clementine-nal, akkor még egészen fiatal volt, viszont a Telltale-féle The Walking Dead harmadik évadában már tinédzserként ismerjük meg. A lány semmit sem vesztett a kitartásából és a fékezhetetlenségéből, és nagy élmény látni, ahogy az első két évad során hozott döntéseink révén ilyen messzire eljutott.

Jade (Beyond Good And Evil)

A Beyond Good And Evil minden bizonnyal a Ubisoft egyik leginkább alulértékelt játéka. A történet helyszínéül szolgáló Hillys rendkívül színes és fantáziadús, Jade-nél pedig nem is találhatnánk alkalmasabb embert a világ felfedezésére.

Aloy (Horizon: Zero Dawn)

Aloy a játékvilág egyik legújabb hősnője, viszont máris maradandót alkotott, hiszen a Horizon: Zero Dawn az utóbbi idők egyik legjobban sikerült akciójátéka. A kitaszított vadásznő története tele van titokzatos rejtélyekkel és izgalmas csatákkal, mi pedig nagyon reméljük, hogy a jövőben lesz még alkalmunk találkozni vele.

Bonnie MacFarlane (Red Dead Redemption)

Azt ugye egy szóval sem említettük, hogy csakis főszereplők lehetnek a listán, ezt figyelembe véve pedig semmiképpen nem maradhat ki Bonnie MacFarlane, a vadnyugat legpimaszabb, legkeményebb nője. Ugyan volt alkalom, amikor meg kellett mentenünk a bajba jutott Bonnie-t, nem feledkezhetünk meg róla, hogy ha ő nincsen, akkor Mr. Marston hajtóvadásza igen hamar véget ért volna.

Sadie Adler (Red Dead Redemption 2)

A listáról nem maradhat le a Rockstar legutóbbi csodájának, a Red Dead Redemtion 2-nek egyik női főszereplője, Sadie Adler sem. Eredetileg nem kívánt ő többet a tisztes házaséletnél, de ez hamar megváltozott, amikor az otthonát kirabolták, férjét pedig megölték. Eldobta a tanyasi életet, és a bosszú nevében ragadott pisztolyt, az egyik legkeményebb csaj lett a vadnyugaton.

Meryl Silverburgh (Metal Gear Solid)

Meryl a legelső Metal Gear Solidban még újoncként mutatkozott be, viszont a negyedik részben már tapasztalt, harcedzett katonaként, a saját osztaga élén láthattuk viszont.

Elena Fisher (Uncharted)

Elena Fisher már az Uncharted-sorozat legelső részében is bebizonyította, hogy tudja tartani a lépést Nathan Drake féktelen és őrült kalandjaival, a folytatásokban pedig csak megerősítette bennünk az érzést, hogy igenis ott a helye a legbelevalóbb hősnők között.

Tracer (Overwatch)

Az Overwatch pimasz pilótájáért már az első bemutatkozása után is rajongott az egész világ. Persze Lena Oxtont nem csak az ellenállhatatlan brit akcentusa miatt szeretjük, hiszen megfelelő játékos kezében a csatákban is rendkívül hatékony csapattag lehet.

Faith (Mirror's Edge)

A 2007-es Mirror's Edge ugyan nem volt tökéletes, mégis a generációjának egyik legötletesebb és -hangulatosabb játéka volt. Ehhez rengeteget hozzátett a  főszereplő, Faith, aki az eleganciájával és lendületével tökéletesen passzolt a játék rendkívül letisztult stílusához.

Emily Kaldwin (Dishonored 2)

Emily Kaldwin a Dishonored legelső részében kislányként csupán áldozata volt a körülötte zajló hatalmi viszálynak, azonban a második részben teljesen megfordult a helyzet és a fiatal császárnő már személyesen vette üldözőbe azokat, akik veszélyeztetik a népe biztonságát.

Ciri (The Witcher 3: Wild Hunt)

Bár Geralt igazi szerelme mindig is Yennefer volt, a witcher életében Ciri vált a legfontosabb karakterré. Már fiatal korában tanúbizonyságot tesz hatalmas akaraterejéről, kettejük kapcsolata pedig egy olyan érzelmi síkra tereli a történetet, ami teljesen új színt visz a kalandba.

Shepard (Mass Effect)

Bár kakukktojásnak tűnhet a lista szempontjából, hiszen Shepard parancsnok bőrébe bújva férfiként és nőként is elindulhattunk megmenteni a világegyetemet, de sokan - minket is beleértve - a tüzes vörössel kalandoztunk a legszívesebben és rúgtuk szét a Kaszások hátsóját. Shepard született vezető és szónok, aki elsők között veti bele magát a csatákba, de azt is tudja, hogy mikor szükséges a diplomáciai eszközökhöz nyúlni a fegyver helyett. Foglalt helye van a szívünkben, beleértve a szinkronhangját adó Jennifer Hale-t is. 

Lara Croft (Tomb Raider)

A Crystal Dynamics alaposan ráncba szedte 2013-ban a már több mint két évtizede kincset kereső kalandornőt és egy törékenyebb, fiatalabb kiadásban adták át a játékosoknak, persze mindez nem jelenti azt, hogy Lara Croft védtelen lenne. Ó dehogy! Aki játszott a Tomb Raiderrel és a Rise of the Tomb Raiderrel, az tisztában van vele, hogy a régészhölgy képes életben maradni a legnehezebb körülmények között is és senki sem állíthatja meg. Sokan pedig azóta is szerelmesek a karakter alapját képező Camilla Luddingtonba.  

Elizabeth (BioShock Infinite)

Ha egy toplistát vezetnénk azokról a hősnőkről, akik nem a megmentésre szoruló, tehetetlen lánykák közé tartoznak, akkor a BioShock Infinite szívünknek kedves karaktere, Elizabeth bizonyára a dobogón szerepelne és nem csupán különleges ereje, de utánozhatatlan személyisége miatt is, amellyel egy csapásra levett minket - és Booker DeWittet - a lábunkról. Arról már nem is beszélve, amit a Burial at Sea-ben láttunk belőle.

Senua (Hellblade: Senua's Sacrifice)

A Hellblade főhősnője komoly mentális betegségekkel küzd, ezek mégsem akadályozzák meg abban, hogy megkísérelje a lehetetlent, vagyis megmentse szerelmének lelkét. Bizony, a legkeményebb nők a szeretett férfiért még a skandináv alvilágba is gond nélkül lemerészkednének. A játékból pedig az is kiderül, hogy kellő elszántság mellett akár a test és lélek démonjai sem legyőzhetetlen ellenfelek. 

Cereza (Bayonetta)

Nincs még egy olyan laza csaj a játékvilágban, mint a Bayonetta főhőse, aki minden különösebb izgalom nélkül képes lyukasra lőni minden ellenfelet miközben még egy kaján vigyort is dob a kamerának. Nagyban neki köszönheti a Platinum Games, hogy beleszerettünk a sorozatba, és már tűkön ülve várjuk a harmadik részt.

Kara (Detroit: Become Human)

A Detroit női főszereplője, amilyen törékenynek tűnik, annyira kemény, és nem csak azért, mert mechanikus darabokból van. Egészen emberi, tökéletesen ábrázolt karakterrel, akivel nagyon könnyű azonosulni, főleg ébredező anyai "érzései" miatt. 

Alyx Vance (Half-Life 2)

Sosem felejtettük a pillanatot, amikor először találkoztunk vele a Half-Life világában, és azt sem, hogy mennyi kalandot élhettünk át az oldalán. Már csak abban reménykedünk, hogy nem az Episode 2-ben láttuk utoljára. Ugye ti is nevettek most?

Kassandra (Assassin's Creed Odyssey)

A legutóbbi AC női főszereplője (bár alapvetően a történetben betöltött szerepe határozza meg személyiségét fivérével felváltva a két kampányban) már a bemutatkozásakor megnyert mindenkit. A hősnő egy amazon erejével vágta arcon a játék először felbukkanó útonállóit, néhány órával később pedig egy kecske nemesebbik felébe rejtette az egyik ellenfele bal szemét. Hogy lehet őt nem szeretni?

Wraith (Apex Legends)

Kevés női karaktertől rettegünk annyira, mint Wraith-től, amikor szembejön a csatatéren. Az új battle royale csoda egyik legkedveltebb karaktere, nem véletlenül újoncok és veteránok kedvence. Korántsem olyan árnyalt karakter (hogy is lehetne?), mint sok társa itt, de ettől még féljük, imádjuk.

Catherine (Catherine)

Japánban már megjelent a Catherine: Full Body, és amíg mi várjuk az angol verziót, addig megemlékezünk a hölgyről, aki megannyi álmatlan éjszakát okozott Vincentnek és nekünk. Az ártatlan flörtre vágyó szegény bárányka rengeteg problémát és horrorisztikus puzzle pályát hoz a fejünkre.

Ann Takamaki (Persona 5)

Igazából lenne vagy három tucat ide illő női karakter a Persona sorozatból, de ha mindenkit fel akarnánk sorolni, akkor a jövő évi nőnapig húzódna mondókánk. Ann egyébként is elég emlékezetesen toppant be a sztoriba, minden rajongó pontosan tudja, hogyan lehet egyetlen pillanat alatt szívünkbe zárni. A Phantom Thieves csapat párduca elbűvölő tekintetével, és a pokol tüzének hatalmával nyert meg magának minden játékost.

Jaina Proudmoore (Warcraft)

Lehet szeretni, lehet nem szeretni a World of Warcraftot, de az kétségtelen, hogy Jainara mindenki emlékszik, aki csak pár órát is eltöltött Azeroth világán. A karakter a Battle for Azeroth kiegészítő alatt komoly vezető szerepet kapott, mi pedig nagy örömmel harcolunk oldalán Sylvanas seregei és az Old God szörnyek ellen.

Aqua (Kingdom Hearts 3)

Idén végre megérkezett a Kingdom Hearts 2002-ben indított sztorijának lezárása. Ugyan Aqua valamivel később csatlakozott a történethez, de rajongók jobban megszerették őt, mint a főcsapat kétharmadát. Aqua nagy utat járt be a KH franchise-ban és reméljük, hogy látni fogjuk még a visszatérését valamilyen formában.

Ez természetesen a mi listánk, így szinte biztos, hogy nem mindenki fog vele egyetérteni, de egyszerűen hihetetlenül sok érdekes és kiváló karakter közül lehet választani, szóval a hozzászólások között szívesen várjuk a további javaslatokat.

Boldog nőnapot kívánunk minden kedves női olvasónknak!

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd, hogy értesítéseket küldjünk, és cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a GTA VI-ot vagy a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)