Hirdetés

A játékvilág hősnői, akikbe azonnal beleszerettünk

|

Nőnap alkalmából összegyűjtöttünk néhányat a videojátékok legemlékezetesebb női főhősei közül.

Hirdetés

Eredetileg 2019-ben összeállított cikkünk szemernyit sem veszített jelentőségéből, ezért kicsit kibővítve idén is megosztjuk veletek. 

Manapság a nőnapot alapvetően a kedveskedéssel azonosítjuk, viszont eredendően ez az ünnepnap arról emlékszik meg, ahogy a nők a történelem során újra és újra kiálltak a jogaikért és az egyenlőségükért.

Magabiztos és harcias nőkkel nem csak a történelemben találkozhatunk, de a videojátékok világában is rengeteg hölgy van, aki inspiráló példakép lehet a modern generáció számára. Összegyűjtöttünk most néhányat azok közül, akik számunkra a legemlékezetesebbek voltak.

Hirdetés

Shadowheart (Baldur's Gate 3)

Voltaképp a Larian szerepjátékának teljes hölgykoszorúja megérdemelné, hogy szerepeljen ebben az összeállításban, ám mivel más alkotások esetében is megálltunk egyetlen karakternél, így most sem tettünk kivételt, és a románcok legnépszerűbb célpontját, Shadowheartot választottuk. Shaar papnőjéről tudni kell, hogy nem szimpla eye candy karakter, kimondottan érdekes a háttértörténete, amit sokáig homályban tart a játék, emellett pedig gyógyítóként nélkülözhetetlen tagja a Kardparton kalandozó csapatunknak.

Saga Anderson (Alan Wake 2)

Már azzal is meglepett minket a Remedy, hogy több mint egy évtized elteltével rászánta magát az Alan Wake folytatásának elkészítésére, de sikerült fokoznia a döbbenetünket azzal, hogy a címszereplő mellé behozott egy második, ugyanannyira fontos játszható karaktert Saga Anderson, az FBI profilozója személyében. A játékidő felében őt terelgetjük, és rendkívüli képességeit latba vetve próbáljuk felgöngyölíteni a rituális gyilkosságsorozatnak indult, ám idővel egyre kacifántosabbá váló bűnügyet.

Zelda (The Legend of Zelda sorozat)

Természetesen nem maradhatott le a listáról az először 1986-ban megismert Zelda hercegnő, akit azóta is tömegek kevernek össze a The Legend of Zelda széria főhősével, Linkkel. Az elmúlt közel 35 évben a megmentésre szoruló hercegkisasszony életre kelt kliséjétől folyamatosan tolódott Zelda karaktere az erős női protagonista szerepköre felé, egyre fontosabb szereplője lett a történetnek. Ez a 2017-es The Legend of Zelda: Breath of the Wildban csúcsosodott ki, és a 2023-as Tears of the Kingdomban tovább fokozódott.

Ada Wong (Resident Evil 2 remake)

Szinte az egész Resident Evil sorozatban feltűnik itt-ott a szabadúszó ügynök, akibe azonnal szerelmesek lettünk első látásra. A Resident Evil 2-ben Leon véletlenül fut bele a hölgybe (illetve inkább Ada fut bele a kutyával küszködő emberünkbe), és persze mindig elegáns, szexi megjelenése, fanyar, cinikus stílusa megdobogtatja az ember szívét. A Resident Evil 4 remake-ben még több szerep jut neki, és aki nem elégszik meg az alapjátékkal, egy izgalmas DLC-ben átveheti felette az irányítást.

Freya (God of War)

Nyilván nem mehetünk el szó nélkül 2018 egyik legjobb játéka, a God of War mellett sem. Ugyan a többnyire Kratos és fiának történetét követtük, de amikor Freya került a képernyőre, akkor egy pillanat alatt megfeledkeztünk a morcos harcosról. A Ragnarökben aztán hol kedveltük, hol nem, de mint erős női karakter, emlékezetes maradt.

Ellie (The Last of Us)

A The Last of Us az előző generáció egyik legkiválóbb játéka és ez főleg annak köszönhető, hogy a játék két főszereplője két kiválóan megírt karakter. Ellie szinte teljesen egyedül maradt egy kíméletlen világban, így az ő küzdeni akarása kifejezetten inspiráló, különösen a második részben, ahol egyébként más remek női karakterek (Dina, Abby) is szegélyezik útját.

Clementine (The Walking Dead)

Amikor először találkoztunk Clementine-nal, akkor még egészen fiatal volt, viszont a Telltale-féle The Walking Dead harmadik évadában már tinédzserként ismerjük meg. A lány semmit sem vesztett a kitartásából és a fékezhetetlenségéből, és nagy élmény látni, ahogy az első két évad során hozott döntéseink révén ilyen messzire eljutott.

Jade (Beyond Good And Evil)

A Beyond Good And Evil minden bizonnyal a Ubisoft egyik leginkább alulértékelt játéka. A történet helyszínéül szolgáló Hillys rendkívül színes és fantáziadús, Jade-nél pedig nem is találhatnánk alkalmasabb embert a világ felfedezésére.

Aloy (Horizon: Zero Dawn)

Aloy már 2017-es debütálásakor az egyik legkedveltebb női főszereplővé vált, a Horizon: Zero Dawn az utóbbi idők egyik legjobban sikerült akciójátéka, ahogy folytatása, a Forbidden West is. A kitaszított vadásznő története tele van titokzatos rejtélyekkel és izgalmas csatákkal, mi pedig nagyon reméljük, hogy a jövőben lesz még alkalmunk találkozni vele.

Bonnie MacFarlane (Red Dead Redemption)

Azt ugye egy szóval sem említettük, hogy csakis főszereplők lehetnek a listán, ezt figyelembe véve pedig semmiképpen nem maradhat ki Bonnie MacFarlane, a vadnyugat legpimaszabb, legkeményebb nője. Ugyan volt alkalom, amikor meg kellett mentenünk a bajba jutott Bonnie-t, nem feledkezhetünk meg róla, hogy ha ő nincsen, akkor Mr. Marston hajtóvadásza igen hamar véget ért volna.

Sadie Adler (Red Dead Redemption 2)

A listáról nem maradhat le a Rockstar legutóbbi csodájának, a Red Dead Redemption 2-nek egyik női főszereplője, Sadie Adler sem. Eredetileg nem kívánt ő többet a tisztes házaséletnél, de ez hamar megváltozott, amikor az otthonát kirabolták, férjét pedig megölték. Eldobta a tanyasi életet, és a bosszú nevében ragadott pisztolyt, az egyik legkeményebb csaj lett a vadnyugaton.

Meryl Silverburgh (Metal Gear Solid)

Meryl a legelső Metal Gear Solidban még újoncként mutatkozott be, viszont a negyedik részben már tapasztalt, harcedzett katonaként, a saját osztaga élén láthattuk viszont.

Elena Fisher (Uncharted)

Elena Fisher már az Uncharted-sorozat legelső részében is bebizonyította, hogy tudja tartani a lépést Nathan Drake féktelen és őrült kalandjaival, a folytatásokban pedig csak megerősítette bennünk az érzést, hogy igenis ott a helye a legbelevalóbb hősnők között.

A cikk még nem ért véget, lapozz a második oldalra a folytatáshoz! 

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)