Hirdetés

Nyáron jön az RPG Maker MZ, amivel saját szerepjátékot csinálhatsz

|

Új változat készül PC-re a népszerű RPG Maker keretrendszerből, amivel kevésbé elmélyült technikai tudás mellett is elkészíthetjük saját szerepjátékainkat.

Hirdetés

A független játékfejlesztés fellendülésének az egyik legfontosabb összetevője, hogy egyre könnyebben hozzáférhető és egyszerűen használható eszközök állnak rendelkezésére gyakorlatilag bárkinek, hogy elkészítse saját videojátékát. Az ilyen rendszerek egyik úttörőjének számító csapat nyáron új változatot ad ki RPG Maker MZ néven, de azt még nem tudjuk, ez mennyire jó hír a szerepjátékok rajongóinak.

Hirdetés

A készülő új kiadás Steam-oldaláról kiderül, hogy a korábbi változatokhoz képest nőni fog az RPG Maker gépigénye, illetve az is, hogy visszatérnek az olyan, eddig is látott eszközök, mint a meglévő assetek széles tárháza, a pálya-, karakter-, esemény- és adatbázisszerkesztők. A japán alkotók azt viszont nem igazán árulták el, milyen újdonságokkal készülnek azoknak, akik programozói tudás nélkül szeretnék elkészíteni saját RPG-jüket, ezeket az infókat későbbre ígéri a Kadokawa Corporation. Így egyelőre kétséges, érdemes lesz-e rá beruháznia azoknak, aki jelenleg a 2015-ben megjelent RPG Maker MV-t használják.

Nektek van kedvenc, RPG Makerben készült játékotok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)