Hirdetés

Nyolc órát álltak a Fortnite szerverei, az Epic Games Store-ral is problémák voltak

|

Komoly üzemzavar rondított bele az ünnepi játékba.

Hirdetés

A Fortnite-ról legutóbb a Mátrix: Feltámadásokat ünneplő új tartalmak miatt írtunk, ezúttal viszont egy jóval kellemetlenebb témával került a hírekbe az építkezős battle royale móka. Tegnap este ugyanis  órákon át elérhetetlenek voltak a játék szerverei, egyes beszámolók szerint pedig még az Epic Games Store sem működött megfelelően.

Az Epic hivatalos oldala alapján a fejlesztők tegnap (azaz december 29-én), délután öt óra körül kezdtek vizsgálódni a leállás miatt, a hiba sikeres elhárításáról értesítő frissítés pedig éjfél után 55 perccel élesedett.

Hirdetés

A csaknem 8 órás kényszerszünet kezdetén az Epic Games Launcher még csak el sem indította a Fortnite-ot, élből azt mutatva, hogy lehaltak a szerverek. Később annyiban változott a helyzet, hogy az indítás után 10 perces sorban állás következett, ám ez minden esetben bejelentkezési hibaüzenettel zárult.

Az Epic nem közölte a probléma okát, de az biztos, hogy a két ünnep közötti estén sokan bosszankodtak a leállás miatt. A Fortnite Status Twitter-fiók bejegyzése viszont azt írja, hogy valamikor a jövő hét során tudatják a játékosokkal, hogy milyen intézkedésekkel segítik a kiesett idő bepótlását, vagyis legalább kinéz valamiféle kompenzáció a Fortnite-károsultaknak.

Ami pedig az Epic Games Store-t illeti, egyes a felhasználók itt szintén bejelentkezési hibákkal szembesültek, s még az offline játékaikhoz sem tudtak hozzáférni, ám a Fortnite gondjaival együtt elvileg ez a helyzet is megoldódott.

A Fornite-közösség egyébként december 16. óta téli lázban ég, hiszen javában zajlik a Winterfest esemény, melynek keretében 14 ajándékkal jutalmazzák a játékosokat.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)