Hirdetés

Assassin’s Creed Odssey - frappáns utalással bírálja a Ubisoft a pay-to-win modellt

|

Az EA nem teszi zsebre azt, amit a játék egy bújtatott üzenetében kapott.

Hirdetés

Egy elegáns, de legalább annyira kíméletlen célzást rejt az új Assassin's Creed.

Hirdetés

Pár napja megjelent az Assassin's Creed: Odyssey, ami az ókori Görögország rejtelmeit tárja fel előttünk, a már-már keményvonalas szerepjáték sorai között akadt viszont egy, amire többen is felkapták a fejüket. Röviden arról van szó, hogy a játékosoknak három zsetont kell szerezniük mielőtt megpróbálják kétvállra fektetni a Minotaurt. Ez azt jelenti, hogy az esetek többségében bizonyos kihívásokat kell teljesíteni az elérésükhöz, ám is arra megvan a lehetőségünk, hogy egyszerűen csak megvegyük azokat egy busás összeg fejében. De nem mindig választhatjuk a rövidebb utat.

Az egyik kihívás mester megbízza választott főhősünket, hogy keresse meg az elveszett fiát, ezzel pedig kiérdemelheti a hőn áhított zsetont. Ezután rögtön felvillan egy új párbeszédopció, amivel a korábban lehetséges fizetés általi kiváltás lehetőségét hiányolja Kassandra a fentebb linkelt videóban. "Nem most kéne megkérdezned, hogy nem akarom-e esetleg megvenni tőled a zsetont?" - kérdi Kassandra, mire jön az ominózus válasz a felháborodott mestertől:

Fizetni akarsz a győzelemért? Hát ez… te nem egy harcos vagy? Hol van a becsületed? Hol marad így a büszkeség és a teljesítmény édes íze?

Nos, ez több mint egy egyértelmű utalás a tavalyi Electronic Artsot érintő botrányra, ami a Battlefront II kifogásolható mikrotranzakciói körül robbant ki. A játék megjelenése után a céget komoly vádak érték, miszerint jelentős pay-to-win elemeket adtak a játékhoz annak kártyarendszerével, hiszen ha nem volt szerencsénk a véletlenszerű jutalmakkal, akkor óriási "grind" várta azokat, akik a Star Wars-univerzum különböző hőseivel szerettek volna játszani. Az EA erre teljesen eltávolította a mikrotranzakciókat a játékból, és egy Reddit kommenten keresztül szóltak a játékosokhoz, ahol elhangzott az Odyssey által is frappánsan idézett "sense of pride and accomplishment" érvelés a végtelen farmolás mellett. Az eredeti komment - ami bocsánatkérés helyett inkább önmosdatás volt - azóta a legtöbb leszavazást kapta a Reddit történetében.

Persze, a Ubisoft sem szent, hiszen ők is élnek a mikrotranzakciók által nyújtott lehetőségekkel, de előnyhöz nem juthatunk vele más játékosokkal szemben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)