Hirdetés

Oké, hogy jön a Metro: Awakening, de mi a helyzet a Metro 4-gyel?

|

Az elmúlt hetek szivárgásai és a VR-os Metro Awakening bejelentése kérdéseket vetett fel a rajongókban, a 4A Games tisztázta a dolgokat.

Hirdetés

Nemrég kiszivárgott, hogy a 4A Games a januári State of Play keretében fogja leleplezni a Metro széria új felvonását, ám ezt csak az játszhatja, aki rendelkezik VR-eszközzel. Sokakban felmerült a kérdés, hogy miért ezt, ha már 2020 óta dolgoznak a következő nagy játékon, amelyet PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re fejlesztenek, de nem szabad elfelejteni, hogy a munkájukat az ukrán-orosz háború is hátráltatta.

A State of Play során be is jelentették a VR-exkluzív FPS-t, a Metro Awakeninget, ami a Vertigo Games fejlesztésében és a Deep Silver kiadásában készül, és a Metro 2033 előzményeiről mesél a regények írója, Dmitry Glukhovsky közreműködésével. 

Hirdetés

Hogy a szivárgások után biztosan ne legyen félreértés, a Deep Silver közleményben biztosította a játékosokat arról, hogy nem csak a Metro Awakening formálódik jelenleg: a VR-címtől függetlenül a 4A Games továbbra is dolgozik a Metro 4-en, vagy bárhogy is hívják a következő fősodorbeli játékot. 

Tavaly már hírek érkeztek, hogy a Metro 4 fejlesztése olyan jól áll, hogy teljesen végigjátszható (ez nem jelenti azt, hogy kész, csak azt, hogy el lehet jutni az elejétől a végéig), és hogy a megjelenésre valamikor 2024-ben számíthatunk. Egyelőre nem tudni, hogy a következő rész miről fog szólni, így az se világos, hogy a Metro Exodus folytatását kapjuk-e, de azt megerősítették 2023 elején a készítők, hogy az orosz-ukrán háború hatással volt a játékra és annak történetére, amely továbbra is "erős politikai és háborúellenes üzenetet" fog hordozni.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)