Hirdetés

Olyan kevés új Xbox van, hogy a gyártó versenyén fejlesztői konzolokat használnak

|

A globális ellátási láncok problémái az e-sport világát sem hagyták érintetlenül, de a Halo alkotói kreatív megoldást találtak.

Hirdetés

Nemrég láthattuk, milyen hatása van a globális chiphiánynak a PlayStation 5, illetve az Xbox Series X és S konzolok eladásaira, ezt pedig egy érdekes infómorzsa követte, amiből kiderült, az elektronikai eszközök ellátási láncának problémái az e-sport világát is érintik. A hétvégén kerül megrendezésre a Halo Championship Series első LAN eseménye 2020 februárja óta, aminek a szervezői egy érdekes megoldással hidalták át a konzolhiányt.

Hirdetés

A HCS Kickoff Major Raleigh 2021 a szezon nyitánya mellett egyben az első olyan esemény is, ahol a Halo Infinite-ben mérkőznek meg a felek, így az első, ahol Xbox One helyett Series X konzolokra volt szükség. Mivel a szervezők nem találtak rá megoldást, hogy minden versenyzőnek egy bolti példányt biztosítsanak a gépből, fejlesztői konzolokat is bevontak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A devkitek olyan beállításokkal futottak, hogy ne nyújtsanak semmilyen teljesítménybeli előnyt azoknak, akik ezeken, a hagyományosan a végleges terméknél erősebb konzolokon játszottak. Erről a 343 Industries e-sportért felelős munkatársa, Tashi előre is figyelmeztette a résztvevőket.

Egyébként nem sokkal később arról számolt be, hogy a szokatlan megoldást is bevető verseny az eddigi legnézettebb Halo e-sport esemény lett már az első napján. Így elmondhatjuk, hogy a külsőre eltérő fejlesztői konzolok jelenléte kicsit sem tette kevésbé élvezetessé a küzdelmeket. 

Jövőre valószínűleg megtudjuk, hogy a Halo e-sport tényleg a reneszánszát élheti-e köszönhetően az Infinite-nek, de csoda híján arra sajnos nem érdemes 2022-ben sem számítani, hogy könnyebben vehetünk majd Xbox Series X-et.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)