Hirdetés

OnLive - ezt is megette a Sony

|

Bezárja kapuit az első nagy játékstream szolgáltató, a Sony szedi össze a maradványait.

Hirdetés

Az OnLive még ebben a hónapban bezár. A cloud gaming úttörője lekapcsolja a szervereket, és a szolgáltatás “fontos részei a Sonynál landolnak” a hivatalos bejelentés szerint. Aki vásárolt játékot náluk, az most nagyon ideges lesz.

Hivatalosan április 30-án zár be a cég, és ebben az időpontban minden felhasználói fiókot lezárnak, minden profilt és ahhoz tartozó adatot törölnek. Az ügyfélszolgálati FAQ-ban az olvasható, hogy természetesen nem vonnak már le több előfizetési díjat.

A cég nem kínál visszafizetést az olyan Steam játékok esetében, melyeket az OnLive szolgáltatáson keresztül játszottak a vásárlók. Az OnLive hardver esetén is csak akkor adják vissza a pénzt, ha azt február 1. után rendelték.

A szintén az OnLive kötelékébe tartozó Desktop Service (mellyel távolról irányíthattuk Windows Server rendszerünket) és az SL Go (a Second Life streamlésére szolgált Android tabletekre, iPad-re és PC-re) is bezárnak április 30-án.

Az OnLive eredetileg 2010-ben startolt, akkor még előfizetéses modellel, ami nem jött be a játékosoknak, így pár hónappal később átalakították a rendszert, és 2012-ig úgy is működött. Ekkor pénzügyi gondok miatt becsődölt a cég, amit aztán az újonnan alapított OL2 felvásárolt még abban az évben. Ekkor úgy tűnt, hogy minden rendben van, de látszik, hogy ez csak félig volt igaz.

A Sony 2012-ben a Gaikai felvásárlásával jelezte, hogy érdekli a játék streaming, és el is indította saját szolgáltatásának fejlesztését, ami jelenleg PlayStation Now címen működik zárt béta fázisban. Valószínűleg ennek bővítésére fogják felhasználni az OnLive maradványait.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)