Hirdetés

OpenGL telefonra?

|

Miközben mi a Crysis technikai újításaiban gyönyörködünk a legújabb képeken és mozikon keresztül, a mobiltelefonos technológia is gőzerővel halad tovább. A legújabb dili az OpenGL-es játékok bevezetése, amelynek köszönhetően telefonjainkon eddig sohasem látott grafikai minőségben lehet részünk.

Hirdetés

Az anno PC-s játékoknál használt OpenGL - "hála" a Microsoft nyomásának, aki a saját Direct3D-jét akarta erőltetni anno - mára már szinte teljesen eltűnt. Viszont ma reggel kaptam egy levelet a Gameloft nevű cég ügyvezetőjétől, amelyből kiderült, hogy a rendkívül sikeres és látványos mobiljátékaikat ezentúl OpenGl-re fogják fejleszteni. Ezáltal megszületnek az első igazi 3D-s motort használó mobilos játékok. Az első ilyen gém a Vijay Singh Pro Golf 3D lesz, amelytől ugyan szerintem nem sokan esnek hasra, viszont a Gameloft készítette anno többek között a mobilos Prince of Persia, Splinter Cell és Rayman cuccokat, úgyhogy szerintem nincs már messze az az idő, amikor a teljesen 3D-s Prince of Persia-val a kis maroktelefonjainkon nyomulhatunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)