Hirdetés

Overwatch - ez a büntetésed, ha túl sokszor lépsz ki

|

Az Overwatch készítői azt szeretnék, hogy ahányszor csak teheted, játszd is végig a meccseket, amikbe beléptél, ezzel kapcsolatban pedig jutalmakat és büntetéseket is osztogatnak. Most ez utóbbiak rendszerét is részletesen ismertették.

Hirdetés

Az Overwatch készítői nem bánnak éppen kesztyűs kézzel azokkal, akik csalnak a játékukban, de amint nemrég elmagyarázták, akkor is kapsz egy kisebb büntetést, ha túl gyakran hagysz ott folyamatban lévő meccseket. A rendszer működését most részletesen is elmagyarázta egy fórumposztban a Blizzard, és amint kiderült, annyira azért nem szigorú a szisztéma.

A játék alapvetően azt ellenőrzi, mennyit szakítottál félbe idő előtt az elmúlt húsz meccsedből, így elég nagy mintát vesznek ahhoz, hogy egy-két véletlen eset miatt ne büntessenek rögtön. Amennyiben a vizsgált időszakban túl sok meccset hagytál ott, az Overwatch menüjében figyelmeztet majd egy üzenet, hogy rossz úton jársz. Ha sikerül javítanod a befejezett meccseid arányán, ez az üzenet eltűnik, ha viszont nem, egy elég komoly, 75%-os XP-levonással sújt a játék (ami viszont csak a kozmetikai tárgyaid megszerzését lassítja), amíg nem kerülsz ismét az elfogadható szint fölé.

A játék community managere azt is elmagyarázta, mi számít pontosan otthagyott meccsnek és mit néznek el. A kör kezdetén az "Assemble your team" felirattal ellátott fázis az, ami alatt még büntetlenül kiléphetünk, a játék végén pedig akkor távozhatunk, ha megláttuk a "Victory" vagy "Defeat" feliratot a meccs végén. Ezek között csak akkor nézi el a játék egy meccs félbeszakítását, ha a dolog az Overwatch szervereinek hibája, minden más esetben romlik az arányunk, beleértve azt is, ha egy csapatba való meghívást fogadunk el.

Mit gondoltok, fair a rendszer és a kiszabott büntetés?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)