Hirdetés

Pandorum - A Halálhajó nyomában

|

Német állami támogatással nyerte el végleges formáját az év sci-fi horrorjának ígérkező alkotás.

Hirdetés

A Christian Alvart rendezésében érkező Pandorum leginkább Paul W.S. Anderson eddigi legjobban sikerült alkotására, az idehaza Halálhajó címmel vetített Event Horizon-ra emlékeztet.



A film a távoli jövőben játszódik, amikor a Föld pusztulása már elkerülhetetlen. Egy gigantikus űrhajó indul útnak fedélzetén hatvanezer hibernált emberrel, és több millió állat-, valamint növényfaj példányaival. Noé bárkájának modern változata azzal a céllal rója a világűrt, hogy valahol lakható planétára bukkanjon, s az emberiség megkapja második esélyét.



Ez így akár egy családi mozi is lehetne, ám azt senki sem láthatta előre, milyen váratlan fordulatot vesznek az események. Két asztronauta, Bower tizedes (Ben Foster), valamint Payton hadnagy (Dennis Quaid) emlékeit vesztve tér magához a mélyálomból. Nem tudják, kik ők, mi a feladatuk, egyáltalán hol a fenében vannak? Korom sötét van, miközben a hajó gyomrából különös zajok találnak utat fülükbe, megterhelt tudatukba. Payton a vezérlőből rádión terelgeti ifjabb társát, aki egyre mélyebbre merészkedik, több más túlélővel is összefut, s végül felfedi a hajó szörnyűséges titkát. A bezártság, a paranoia, a lappangó őrület, s a finoman adagolt feszültség kombinációja a sajtóvetítések résztvevői szerint egy remekbe szabott sci-fi horrort eredményezett. Remélhetőleg nemsokára mi is meggyőződhetünk róla.
A Pandorum bemutatására szeptember 25-én kerül sor az Egyesült Államokban.



Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)