Hirdetés

Partijátékok, amikkel talán helyettesíthetitek az elmaradó szilveszteri bulikat

|

Az idei év lezárását a hangos partizás helyett a csendes otthoni mulatozás jellemzi majd, mi viszont most összeszedtünk számotokra néhány játékot, amikkel a közösségi távolságtartás jegyében is jól érezhetitek magatokat a barátok és a család online jelenlétében.

Hirdetés

Ha egy-két évvel ezelőtt valaki azt mondja, hogy a barátokkal való mulatozás és a különböző "színes italok" fogyasztása helyett 2020-ban a legjobb alternatíva az lesz, hogy ki sem teszem a lábam a lakásból és videojátékokat játszom, akkor valószínűleg elég furcsán néztem volna rá. Persze a koronavírus fényében bölcs döntés, ha otthon maradunk, és legfeljebb az online térben futunk össze a rég nem látott barátokkal.

A szilveszteri partiktól egyébként sem idegen, hogy az éjszaka egy pontján előkerüljön valamilyen társasjáték, ha pedig már úgy is hívásban vagytok a pajtikkal, akkor miért ne  tehetnétek meg ugyanezt? Most összegyűjtöttünk néhány játékot, melyekkel átmulathatjátok magatokat a jövőévbe.

Hirdetés

Persze, alapvetően erre az összes multiplayer játék alkalmas, ha van egy bejáratott baráti társaságotok, ezekben biztos megtaláljátok a számításotokat. Korábban összeállítottunk számotokra egy karácsonyi listát, és ha a szilvesztert a családdal töltitek, akkor ezeket a címeket ismét érdemes lehet felmelegíteni - lesz átfedés a mostani listánk és a fent linkelt között, de megpróbáltunk nektek némi újdonsággal is szolgálni.

Társasjátékok online

Ha már említettük a társasjátékokat, akkor dőreség lenne tőlünk, ha lehagynánk őket a listánkról, hiszen ezek közül rengeteget játszhattok online. Nemrégiben például megjelent a nagy sikerű Game of Thrones: The Board Game digitális kiadása, mely menő animációkkal és egyéb jóságokkal dobja fel a westerosi hódításokat. Ha van kedvenc társasotok, akkor érdemes rákeresni, hogy létezik-e digitális kiadása, ahogy például a Carcassone-nak vagy a Ticket to Ride-nak; esetleg valamelyik online emulátorban nem alkották-e újra, ahogy például a Cards Against Humanityt (melyet egyébként szintén melegen ajánlunk, ha a társaságotok nyitott lenne rá). A Board Game Arena például kifejezetten arra specializálódott, hogy a társasokat online formába is elhozza, tehát az ő kínálatukban is bogarászhattok megfelelő szórakozás után.

Asztali szerepjátékok

A műfaj éppen reneszánszát éli, ennek köszönhetően három kattintással szinte mindent megtaláltok ahhoz, hogy belevágjatok egy saját kampányba, de Hunter kolléga egy külön cikkben össze is szedte nektek, hogy mivel érdemes felvérteznetek magatokat hozzá. Akár egy megkezdett kampányt folytattok, akár írtok egy különleges szilveszteri kalandot, egy jó Dungeons & Dragons - vagy bármilyen egyéb szerepjáték - parti remek lezárást adhat az évnek. A D&D jellegéből adódóan eleve egy csapatsport, tehát akár teljes baráti társaságotokkal belevághattok; mostanra Dunát lehetne rekeszteni azokkal a digitális eszközökkel, melyekkel távolról is nyomhatjátok a kalandozást, és az sem nem gond, ha közben lecsúszik egy-két kupa sör (sőt egy fél-ork barbár számára kifejezetten autentikus). Hátránya, hogy legalább a Dungeon Master részéről meglehetősen sok előkészületet igényel, de ha ez meg van, akkor garantált a jókedv és az önfeledt szórakozás.

The Jackbox Party 1-7

Játékosok száma: játéktól függően 2-100
Platformok: PC, Mac, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch, iOS, Apple TV, Amazon Fire TV

A Jackbox Games játékgyűjteményei szintén azt a célt szolgálják, hogy a társasokat és a partijátékokat hozzák el számunkra digitális formában. A mostanra hét résznél járó játékcsomagban megannyi változatos szórakozást találtok, a legtöbb pedig kifejezetten azért született, hogy nagyobb társaságban is remek élményt nyújtson. Akad itt rajzolás, szókiegészítés, ügyességi feladat és még sok egyéb. Bizonyos játékokban fontos a jó angol tudás, de találunk olyat is, melyben elegendő a "play" szó jelentésének ismerete is. A Jackbox Party honlapján könnyedén tájékozódhattok arról, hogy mely csomagokban milyen játékok találhatók, és videón meg is nézhetitek, hogy azok vajon bejönnének-e nektek.

Among Us

Játékosok száma: 4-10
Platformok: PC, Switch, iOS, Android

Erről a játékról talán nem kell sokat írnunk, hiszen az elmúlt két hónapban teljesen leuralta az internetet, és a karantén miatt szinte mindenki játszott vele, aki egy kis szocializálódásra vágyott a barátaival. Sikere nem véletlen: szabályait és irányítását elképesztően könnyű megtanulni, semmilyen előzetes felkészülést nem igényel, emellett pedig telefonokra teljesen ingyen húzható be, míg PC-n is csak 4 eurót kell kifizetnünk érte. Ha egy egyszerű, mégis szórakoztató játékot kerestek, melyben alapvetően össze kell dolgoznotok (leszámítva azt az egy imposztort, aki ellenetek munkálkodik), akkor ezzel simán átmókázhatjátok magatokat az újévbe.

Cikkünk még nem ért véget, a következő oldalon folytatódik!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)