Hirdetés

PC vs. Console gaming - érdekes felmérés a formátumok csatájáról

|

Rengeteg vita, trollkodás, veszekedés, azaz igazi 'háború' zajlik néha PC vs. Konzol témában. Most készült egy felmérés, tényekkel.

Hirdetés

A Felmérést az Ignite Gaming Technologies végezte és arra keresték a választ, hogy PC gaming vagy a Console Gaming áll-e nyerésre jelenleg a formátumok örök csatájában.

Néhány éve erre a kérdésre egyértelmű volt a válasz - a konzolok erősebbek, jobbak és kevésbé kalózkodottak voltak. Mára azonban a muszkli visszatért a PC-kbe, és a közösségi játékok térnyerésével mintha a konzolok elkezdtek volna visszaszorulni - ez volt a kutatás alapfeltételezése. Lássuk az adatokat:

Míg 2009-ben a konzolos bevételek 13,6 milliárd dollárt tettek ki, a PC-sek 8,9 milliárdot. 2011-re ez a trend teljesen megváltozott: 11,5 milliárd dollár (PC) - 8,0 milliárd konzol. Sőt a 2012-re várható adatok is hasonló tendenciát mutatnak (11,6 M PC - 8,2 M Konzol). Ez az adat mind a dobozos, mind a virtuális, mind a közösségi, mind az mmo PC-s játékokat magában foglalja.

A felmérések szerint a különböző platformokkal töltött idő:

PC - 8 óra

X360 - 4.2 óra

PS3 - 4.1 óra

Wii - 1.4 óra

Az adatok alátámasztják, hogy maguk a játékok PC-re a legolcsóbbak.

A felmérés a konzolok hibájának hozza fel a megbízhatatlanságot - 2 éven belül az Xbox 360-ak 23,7%-a, a PS3-ak 10%-a és a Wii-k 2,7%-a hibásodik meg.

A felmérés szerint az amerikai háztartások 72%-ában játszanak videójátékokkal, és a gamerek átlagéletkora 37, azaz harminchét év.

A digitálisan letöltött játékok részesedése 2010-ra 20%-ra nőtt, és azon játékosok aránya, akik online játékért fizetnek szintén nőtt, 23%-ra.

Nagyon érdekes, mely online stílusokkal milyen arányban játszanak:

Puzzle, táblás játék, Game Show, Trivia, Kártya 44%

Akció, sport, stratégia, szerepjáték, versenyjátékok 21%

Perzisztens multiplayer univerzumok 16%

Letölthető játékok (mint a Bejeweled vagy a Diner Dash ) 10%

Egyéb 9%

A készítők egyép iparágak adatait is figyelmbevéve megpróbálták megjósolni, adott iparágak mennyit növekednek majd 2014-ig:

Videojátékok 7,2%

Mobil és kábeles (gy.k. tyúkbeles) internet 5,4%

Filmes szórakoztatás 1,1%

Rádió -6,7%

Rögzített zene -7,7%

Házon kívüli reklámozás -6,7%

Magazinok kiadása -9,4%

A gaming jövője a felmérés szerint - főleg online esetében, amelynek a PC a kedvenc platformja - a PC gaming lesz a nyertes platform.

Erre jó példa volt, hogy az NPD adatai szerint 2010 júliusban a legjobban eladott konzoljáték az NCAA Football volt 692000 másolattal konzolon, míg PC-n a StarCraft II 721000-es eladásokat teljesített.

Mi akkor az igazság? A következtetéseket vonja le mindenki maga. A hír galériájában megtekinthető az adatokat nyújtó infografika.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)