Hirdetés

Perelt, mert játékokat kellett tesztelnie

|

Pert nyert egy gyakornok az Egyesült Királyságban, mert nem azt a feladatot kapta, amire alapvetően alkalmazták.

Hirdetés

Játékokat tesztelni nem mindig móka és kacagás. A játéktesztelőknek hibákat kell keresni, azokat reprodukálni, dokumentálni. (Nem összetévesztendő azzal, amit mi a GameStarnál csinálunk.)

A 25 éves Chris Jarvis szintén nem találta mókásnak, amikor a Sony Computer Entertainment cambridge-i irodájába (ami manapság a Guerilla Cambridge nevet viseli) vették fel fizetés nélküli gyakornoknak, hogy egy fejlesztőnek segítve fejleszthesse programozási képességeit. Ehelyett viszont más feladatot adtak neki: játékokat kellett tesztelnie, ami viszont már nem számít gyakornoki munkának, és az Egyesült Királyság törvényei szerint Jarvisnak legalább a minimálbért meg kellett volna kapnia (a melóért, amit végzett, bizonyos helyeken 100 font (kb. 35000 forint) jár naponta). Három hónapon keresztül, 9:30-tól délután 6-ig dolgozott, majd mikor megelégelte a „rabszolgamunkát”, a bírósághoz fordult. A pert megnyerte, eredeti követelése 3600 angol font volt, de a Sony rádobott még egy ezrest. Megpróbáltak egy titoktartási szerződést is aláiratni Jarvisszal, de ő ezt megtagadta.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)