Hirdetés

Készíts játékot anélkül, hogy egy sor kódot is írnál!

|

Kickstarteren bukkant fel a Pixel Press nevezetű csoda, mellyel programozási nyelvek ismerete nélkül fejleszthetünk pixel art stílusú játékokat.

Hirdetés

Egy programtervező informatikus hallgatónak (amilyen én is vagyok) elsőre kiábrándítóan hangozhat, hogy egyre több alkalmazással fejleszthetünk játékokat a fordítóval, hiányzó pontosvesszőkkel, elírt változónevekkel vagy sokkal aggasztóbb hibákkal való szenvedés nélkül.

Ugyanakkor ezen alkalmazások lehetőségei korlátozottak, ez viszont nem változtat azon, hogy a Pixel Press egy zseniális találmány. Az eleinte csak iPaden és iPhone-on, később - ha elérik a 125000 dollárt - pedig androidos készülékeken is elérhető app segíthet abban, hogy a gyermekek már igen fiatal korban elkezdjenek ismerkedni a játékfejlesztéssel. Az applikáció használatához - az okostelefonokon és táblagépeken kívül - mindössze egy nyomtatóra, papírra, ceruzára, radírra és egy vonalzóra van szükség.

A rendkívül precízen, az instrukciókat követve megrajzolt pályáinkat lefotózhatjuk, a program pedig automatikusan átalakítja azokat játszhatóvá. Elsősorban platformerek készítésére alkalmas, de elég kreativitással többet is ki lehet belőle hozni. A kampány jelenleg 25000 dollár körül tart, június 14-ig kell elérni a 100000 dollárt, hogy a Pixel Press-t mi magunk is kipróbálhassuk. Ha kíváncsiak vagytok a működésére, mindenképp nézzétek meg az alábbi videót, varázslatos az egész. És ne felejtsétek el támogatni a projektet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)