Hirdetés

PlayStation 4 - az EA szerint olcsó hardver lesz

|

Ben Cousins, az EA egyik vezetője (régebben a Battlefield producere) szerint a Sony attól fél, hogy kevesebb felhasználója lesz a PlayStation 4-nek, mint elődjének, ezért olcsóbb hardvert használnak.

Hirdetés

Nemrég az Epic Games alelnöke nyilatkozta, hogy a PlayStation 4 hardver igazán brutális, most viszont az EA oldaláról valami egészen érdekes nyilatkozatot hallhatunk: a PS4 olcsóbb hardvert fog használni, mint a PlayStation 3.

Ben Cousins azért gondolja ezt, mert szerintük kevesebb PS4 fog fogyni, mint PS3. Ezért a Sony nem kockáztat, és nem pakol a konzolba annyi drága cuccot. Cousins a tabletek jelenlétével indokolja a kevesebb eladást.

Az EA első számú célközönsége ugyanis olyan játékosok, akik egy generációs ciklus közepén veszik meg a konzolt, és általánosabb címeket vesznek, mint a FIFA, vagy a Call of Duty. Cousins szerint a játékosok rájönnek, hogy ezek a játékok lassan tableten is teljesen általánosak lesznek: akkor hát minek vennének konzolt?

"Érdekes látni, hogy a PS4 nyilvánvalóan olcsóbb hardvereket használ, mint legutóbb" - jegyzi meg. "Talán ez egyfajta védekező lépés arra a számításukra, hogy kevesebb PlayStation-felhasználó lesz a jövőben. Vagy talán csak gyors profitra számítanak, mivel a Sony pénzügyi helyzete kevésbé stabil mostanában."

A fiatalok és az alkalmi játékosok valószínűleg már nem fognak konzolokat venni, érvel Cousins, mivel ma már mindenki mobilozik és tabletezik. Ezért rájuk is kell koncentrálni, és ezért változik meg a konzolos játékok helyzete a jövőben.

A PlayStation 4 megjelenés közeledtével mindenki tűkön ül, hogy mit hoz a jövő: vajon Ben Cousins érvelésében van valami igazság? Megváltoztatják-e a játékostársadalom arculatát az olyan gamer tablet kütyük, mint a Razer Edge, amely viszi a Crysis 3-at is?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)