Hirdetés

Rendező nélkül maradt a Hobbit film

|

Guillermo Del Toro más kötelezettségei miatt döntött úgy, hogy nem vállalja a Hobbit rendezését.

Hirdetés

Peter Jackson producer és Guillermo del Toro a reggeli órákban jelentette be, hogy nem a kiváló mexikói filmrendező fogja dirigálni a kétrészesre tervezett Hobbit mozi stábját.



A mintegy 300 millió dollárból forgatott Gyűrűk Ura trilógia közel hárommilliárd dollárt hozott a mozipénztáraknál, így magától értetődött, hogy Hollywood még nem végzett Középföldével. Az előzményként is felfogható Hobbit megfilmesítésére Peter Jackson már nem vállalkozott, hiszen a trilógia és a fiatalkori álmának tekintett King Kong majd egy évtizedet vett el az életéből. Nem véletlen, hogy azóta csak egy kisebb, kevésbé megalomán filmet (Komfortos mennyország) készített. Producerként viszont az ő tiszte volt megtalálni az ideális rendezőt a Hobbit adaptációjához. Ezzel nem is volt gond, ám az MGM stúdió csődközeli állapota miatt a kelleténél tovább csúsztak az előkészületek, így legkorábban 2012-ben kerülhet a mozikba az első rész. Del Toro három évvel kalkulált, amikor Jackson felkérte a feladatra, ami már most tarthatatlan, hiszen mindent összevetve kb. hat évet kellett volna Új-Zélandon töltenie a gigaprodukció miatt. Emberünket azonban köti egy megállapodás, a Universal stúdió négy filmet vár tőle: Frankenstein, Dr. Jekyll and Mr. Hyde, Slaughterhouse-Five remake és egy Dan Simmons-regény adaptációja a Drood. További tervei között szerepel a H. P. Lovecraft-féle At the Mountains of Madness adaptációja és a Saturn and the End of Days.



Del Toro így már csak a Peter Jacksonnal és Fran Walsh-sal közösen írt forgatókönyv finomításában vesz részt, a továbbiakban pedig már csak mint rajongó szurkol azért, hogy mielőbb elkészüljön a film, s ő is megnézhesse a moziban.
Jackson közleményében fájlalja a rendező távozását, ám megérti és elfogadja a döntést. Ugyanakkor örül, hogy együtt dolgozhattak, hiszen del Toro sajátos látásmódja így is visszaköszön majd a filmvásznon. Ha minden igaz, még a héten tárgyalóasztalhoz ülnek a Warner és a New Line Cinema képviselőivel, s kiválasztják az új rendezőt.
Ti kire bíznátok a filmet?

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)