Hirdetés

Repülő pónik, felturbózott Minecraft, tankok a Holdon - a legjobb áprlisi tréfák

|

Tegnap megtörtént az, amit a videojátékos sajtó minden évben izgatottan vár: a fejlesztők, kiadók és gyártók ismét előrukkoltak saját tréfáikkal.

Hirdetés

Érdekes, hogy egyes cégek mennyi időt és pénzt ölnek abba, hogy évről-évre az ő tréfájuk üssön a legjobban. Nem kétséges, hogy szórakoztató olyan tartalmi frissítéseket, kütyüket, szolgáltatásokat kitalálni, melyek belátható időn belül nem fognak megvalósulni (részben haszontalanságuk, részben megvalósíthatatlanságuk miatt), de ha mélyen belegondolunk... na, ez az, amit nem szabad. Élvezzük, nevessünk jókat és álmodozzunk arról, hogy valamikor, talán a nem olyan távoli jövőben egy szoftverfrissítéssel telefont varázsolhatunk egerünkből, vagy szagok alapján kereshetünk (a Google-féle tréfákat a TechCorner gyűjtötte össze).

Kezdjük egy olyannal, ami már annyira nem vicces, hogy aki ilyennel szórakozik, ne lepődjön meg, ha valaki benne felejti a kését. A Half-Life szériáról van szó, méghozzá az Episode 3-ról, amiről ha már csak egy fél infómorzsát is hallunk, úgy vetődünk rá, mint oroszlán az Episode 3-ról szóló pletykára (ugyanis akármilyen hihetetlenül is hangozzon, az afrikai vadvilág is csak az epizódikus Half-Life utolsó fejezetének bejelentésre vár). A CheapShark volt olyan bátor, hogy létrehozzon egy kamu aloldalt a Half-Life 2: Episode 3-nak, ami, be kell vallani, hihetőre sikeredett. Az URL már egy kezdőnek is gyanús lehet, de ha valakinek elkerülte a figyelmét, elég ha az oldal bármely pontjára kattint, és megjelenik az üzenet: “Április Bolondja!”. Az “Add to Cart” gomb egyébként valóban a Steam oldalára vezet, és a Petz Catz 2 nevű játékot helyezi a kosarunkba.

A Steamdb-n szintén megjelent egy adatlap, amin tegnap reggel még egyértelműen látható volt a Half-Life 4 címe. Most egy picit keresgélni kell, de azért nem nehéz megtalálni. Az adatlapon az olvasható, hogy a HL4 (aminek létezését egy percig sem hittük el, lévén még a Half-Life 3 sem jött ki) Linux-exkluzivitást élvez, és ha kicsit tovább kutatunk kiderül, hogy a Source 2 motort haszálja, illetve Steamboxra van tervezve. Ezzel viccelni már-már olyan, mintha egy halottból űznénk gúnyt, úgyhogy kedves mókás kedvű emberkék: ha jövőre is tréfálni akartok, ne említsétek a Half-Life széria bármely darabját, mert még a végén nem hisszük el, ha igazából bejelentik.

Meglovagolva, hogy a jelenlegi felfogás szerint zombik nélkül egy franchise sem lehet sikeres, a Paradox Interactive bejelentette a Crusader Kings Z-t, ami a népszerű stratégiai játék ötödik kiegészítője. A sztori szerint a középkori Európát azért fűszerezik zombikkal, hogy a játékosok mélyebb betekintést nyerhessenek abba, milyen borzalmas lehetett a korszakot sújtó pestisjárvány. A zombik és a túlélők oldalán egyaránt harcba lehet szállni, ha a játék tényleg megjelenik 2013 haloweenján, de erre annyi az esély, mint arra, hogy addig kitör az invázió. Képünk azért van hozzá.

Több abszurd alkotás is érkezett, amikről nem tudjuk egyértelműen eldönteni, szeretnénk-e, ha valósak lennének. A SEGA például kecskékkel turbózná fel játékait...

...a War Thunder fejlesztői pedig a repülő, fegyverekkel szerelt póniktól remélnének jelentős bevételnövekedést.

A múltba többféleképpen, több ízben is visszatekinthettünk. Az Eidos Montreal, lévén semmi komoly célja nem volt a Deus Ex: Human Defiance címmel, egy 8-bites játékot mutatott be ezen a néven, aminek láttán már-már vágyunk arra, hogy igaz legyen. Este imába foglaljuk, de addig csak újra és újra megnézzük az alábbi trailert.

Szintén a 8-bites utat választotta a GameTrailers, akik azt állították, hogy miután a Batman: Arkham City elején lévő, tévéfejű bábukkal teli szobájában várakozunk 3-6 órát, a TV-k képernyőjén Joker régi arca jelenik meg, majd elindul a Batman játék nindendós verziója. PC-n nem is érdemes próbálkozni vele, csak Xbox 360-on és PlayStation 3-on működik, mivel a készítők nem szerették volna, ha aljas hackerek idő előtt jöttek volna rá az easter egg létezésére. Persze ez csak abban az univerzumban van így, ahol nem kamu az egész.

A futballrajongók szívével a Sports Interactive játszadozott, akik bejelentették, hogy az angol futball liga elindulásának 125. évfordulója alkalmából kiadják a Football Manager 1888-at. A játékban mind a 12 csapatot lehet menedzselni, akik az 1888/89-es szezon mérkőzésein részt vettek. Mivel a foci akkor még nagyon más volt, a gyakorló menedzsereknek is más dolgokra kell figyelniük - a lesszabály és a sárga lap még nem ismertek, a sérült játékosokat azonnal nyugdíjazzák, de az sem kizárt, hogy az összes védőt behívják a seregbe. A hivatalos honlapon lévő borítót külön érdemes szemügyre venni, de a statisztikák között is megbújik néhány érdekes információ.

Hamár retro, említsük meg a GOG.com-féle Retromator 4000 nevű alkalmazást, amivel bármely játékot retrósíthatjuk, méghozzá több szinten. A honlapon ezt a The Witcher 2-vel, az Alan Wake-kel és a The Longest Journey-vel demonstrálják, melyek mindegyike igen viccesen néz ki szöveges szerepjátékként.

A Wargaming.net, akiknek a World of Tanks-t köszönhetjük, a tankcsaták Holdra költöztetésével viccelt meg minket. Az ötlet egyébként mindenképp érdekes, de nem számítunk rá, hogy kiaknázzák az ebben rejlő lehetőségeket.

Az Apple rendhagyó módon az IGN-en keresztül rántotta le a leplet iPlay névre keresztelt játékkonzoljáról, ami annyira zseniális, hogy csak és kizárólag a legmagasabb minőségű játékokat képes futtatni, így megjelenésekor az összes Angry Birds (és semmi más) lesz letölthető rá, köztük a vadonatúj Angry Birds: The Fast and Furious is. “Miért játszanál bármi mással?” - hangzik el a kérdés, teljesen érthető módon. Hagyományos, 4S és 5G változatokban is megjelenik, ha megjelenik. (De nem fog).

Az egyik legzseniálisabb ötletet a Guild Wars 2-t üzemeltető ArenaNet szolgáltatta, akik azzal lepték meg rajongóikat, hogy beépítettek a játékba egy teljesen bejárható, 16-bites területet szivárvánnyal, felhőkkel, meg minden. Eredetileg csak hagyományos poénnak tervezték, később viszont történetet kerítettek hozzá, és a hónap végéig megengedik, hogy bárki szabadon barangoljon benne. Három szinten keresztül kell küzdeni az elrabolt hercegnőért, miközben fegyverünk mindössze egy hegyes bot.

A BioShock Centrumnál tevékenykedő Dudu kollégánk a világot ugyan nem, de a játéksorozat rajongóit sikeresen megtréfálta. A multiplayer módok leírását olvasva egy pillanatig én is elhittem, hogy egy ingyenes DLC formájában építik majd be azokat a BioShock: Infinite-be, de mivel ismerem Dudut, hamar rájöttem a turpisságra.

Szerintünk idén ezek vitték a prímet. Na meg a Thinkgeek ötletes geek cuccai, amiket csak azért említünk meg röviden, mert fáj belegondolni, hogy arra, hogy bármelyik megvásárolható legyen, igen kicsi az esély (bár az iCade és a Tauntaun hálózsák valóra vált). A Mafia 3 forgatókönyve sem szivárgott ki, és nem Joseph Exgurunello lesz a legfőbb ellenségünk - vagy mégis?

Nektek mik voltak az idei kedvenceitek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)