Hirdetés

Resident Evil 3 Remake teszt - vadásszon rád a Nemesis

|

A klasszikus szériából nem ez a rész volt a legnagyobb durranás, de vajon egy Resident Evil 3 remake esetében reménykedhetünk a csodában? Miközben persze folyamatosan loholunk az életünkért...

Hirdetés

Mazur véleménye a Resident Evil 3 Remake-ről

Általában vakon megbízok HP értékítéletében, főleg, ha zimbes-zombis világvége játékokról van szó, most azonban kicsit másképp látjuk a dolgokat. Ennek oka egyrészt az, hogy annak idején éppen csak belekukkantottam a Resident Evil 3-ba, de mivel a negyedik részig nem különösebben kedveltem a sorozatot, gondolatban felraktam a "jó, majd egyszer, talán" polcra (ami azóta már a szingapúri teherkikötő méreteivel vetekszik).

Hirdetés

Másrészt az Alone in the Dark szériát, és úgy általában a fix kameranézetes akciót mindig is gyűlöltem, a túlélőhorrorok irritáló lőszeririgységét szintén, a kisiskolások tornazsákjánál is szűkösebb inventory-ról, és az ezzel járó tili-toliról nem is beszélve. A klasszikus Resident Evil-fejtörőktől sem voltam oda, nagy részüket nem is tartom annak, mert azért lehetetlen tárgyakat logikátlan helyekre illeszteni lássuk be, nem a puzzle-szakma csúcsa. Mindezek fényében nekem a Resident Evil 3 Remake teljesen új élmény volt.

A második rész felújított változatát imádtam, és azt elismerem, hogy a folytatás kicsit egyszerűbb, kicsit szájbarágósabb (legalábbis egyszer kellett csak fél percnél tovább töprengeni, de keresgélni se nagyon), de a kibővített taktikai lehetőségek nekem már bőven elegendőek voltak ahhoz, hogy alig akarjam abbahagyni. Ha tehát könnyű szívvel elengeditek a nosztalgiából fakadó hiányérzetet, vagy akár nem is játszottatok az eredetivel, és hozzám hasonló boldog tudatlansággal vágtok neki a Remake-nek, akkor előre, illéri!

Csak el ne kapjon titeket a Nemesis, polgári nevén Csáp Máté, aki sajnos tényleg sokkal idegesítőbb most, mint az előző részben megismert kollégája, Nemcsáp Károly.

Oldalak: 1 2

Resident Evil 3 Remake
Ha nem Resident Evil 3-ként nézünk rá, akkor élvezhető darab, de a műfaj rajongóinak túl üres és egyszerű lesz.
Ami tetszett
  • meglepő fordulatokkal tarkított eredeti sztori
  • ügyesen fejlesztett irányítási és harcrendszer
  • jól szintezett nehézségi fokok
Ami nem tetszett
  • ez nem egy remake, hanem teljesen átírt játék
  • nincs benne semmilyen szellemi kihívás
  • az előző remake-hez képest is visszalépésnek tűnik
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)