Rise of the Argonauts - A végzet felé hajózva" /> Rise of the Argonauts - A végzet felé hajózva"/>
Hirdetés

Rise of the Argonauts - A végzet felé hajózva

|

Az új videóknak köszönhetően megismerhetjük a hajót belülről is, amelyről a címszereplő argonauták nevüket kapták.

Hirdetés

Három új (még az E3 alatt bemutatott) videót tekinthettek meg a görög mitológia egyik legizgalmasabb szeletét, az Aranygyapjú legendáját sajátosan interpretáló akciódús szerepjátékból. Az első két videó az istenek már korábban is ismertetett szerepét magyarázza a párbeszédrendszer függvényében illetve a teljes mértékben realtime harcrendszer filmszerűségét hangsúlyozza. A kissé túlságosan is egyenes, sokszor erőszakos Árész, a ravasz Hermész, a taktikus Pallasz Athéné és a többieknél barátságosabb Apollón hatása nem csak a preferált harcstílusban (buzogány,kard,lándzsa,pajzs), hanem az NPC-kkel való szóváltásban is tetten érhető.
Harc közben kísérőink (Akhillesz, Pán, Atalanta, Héraklész) szorosan együttműködnek a játékos irányította Iaszón királlyal. Zeusz fia például megragadja és a levegőbe emeli a szerencsétlen ellenfelet, akit egy elegáns mozdulattal végezhetünk ki. Igaz, erről csak a kísérőszöveget figyelve értesülünk, ugyanis látni sajnos nem láthattuk. Hőseink és ellenfeleik aktuális állapotáról kijelző híján a testtartás változása, a megviseltség látható jelei, az elejtett fegyverek, stb. árulkodnak majd, így téve filmszerűvé az összecsapásokat. A pajzs használata láthatóan megkönnyíti az életünket, s első pillantásra érdekesnek tűnik, hogy egy támadáskombináció kellős közepén is tudunk fegyvert váltani. A patrónus istenségeknek köszönhetően brutális "varázslatokat" tudunk időnként bevetni.



A harmadik felvétel sok szempontból érdekesebb, mint az első kettő, hiszen végre közelebbről is láthatjuk az Argo fedélzetét, fedélközét és egyéb részeit. A szerepjátékosok jelentős része (köztük jómagam is) nem tartja hátránynak, ha akad egy olyan "menedék" (Mass Effect - Normandy, Knights of the Old Republic - Ebon Hawk, Vampire: Bloodlines - két lakás, Neverwinter Nighrs 2 - Crossroad Keep) ahova folyton visszatérhet, ahol elraktározhatja a begyűjtött trófeákat, s hosszan cseveghet a hű (vagy épp hűtlen) társakkal.
Az Argo pontosan ezt a másodlagos szerepet tölti be a mellett, hogy a szigetek közötti utazásra használjuk elsődlegesen. Utazásunk során barátságot kötünk Daedalosszal is, aki kisebb kovácsműhelyet rendez be az Argo rakterében. Rajta kívül más mitológiai alakok is legénységünk tagjai lesznek. Iaszón saját kabinnal rendelkezik, ahol felesége emlékének adózhat. Szintén az Argo gyomra rejti a négy patrónus istenség szentélyét, ahol tetteinket nekik ajánlhatjuk, így lépve előre egyikük-másikuk szemében, s téve szert egyre erősebb (adott istenséghez kapcsolódó) képességekre.


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)