Hirdetés

Rock Band 2 előzetes

|

Összeszedtük az összes elérhető információt a virtuális rockbandát szimuláló sikerjáték, a Rock Band folytatásáról.

Hirdetés

Bevált recepten ne változtass, szól a bölcsesség, s a Harmonix éppen ezért nem is tervez igazán komoly újdonságokat a Rock Band 2-be. Az első rész hatalmas sikere már garantálja az új epizód rajongótáborát is, s mivel már nem kell mindent egészen az alapoktól kezdeni, bőven jut idő az eddig kritizált részeket tökéletesre csiszolni. Nézzük elsőként tehát, mit sikerült kijavítani a Rock Band kritikus pontjaiból.

Rock Band 2 - 1. kép Rock Band 2 - 2. kép

Karosszék-zenészek
A játék megjelenésekor egyesek véleménye szerint kissé talán silány minőségű perifériákat nem csak kinézetre dolgozták át, hanem komolyabb fejlesztések is történtek. A dob lábpedálja immáron életerős fém megtestesülésben várja a taposást, így garantáltan nem fog eltörni, legfeljebb ha kedvenc vízilovunkat ültetjük a hangszerhez. Az új gitár külsőre nagyon hasonlít az eredetihez, azonban az ígéretek szerint a strum bart sikerült kicsit kipofozni, s az eszköz mindemellett automatikusan a tévéhez hangolja magát. További fontos változások történtek a kényelmi funkciók terén is. Kedvenc nótáinkból ezentúl saját gyorslistát állíthatunk össze, így nem kell állandóan a menüben barangolni értük, egy gombnyomással elindíthatjuk a kívánt számot. Egyszerűsödött az új játék indítása is, alig néhány pillanat, s a program máris készen áll arra, hogy három haverral megmutassuk, milyen is az igazi rockzene.

Rock Band 2 - 3. kép Rock Band 2 - 4. kép

Sufniból a PeCsába
Ha túl vagyunk az esti bulin, a barátok / barátnők már hazamentek, s mi kissé hasogató fejjel komolyabb kihívásra vágyunk, akkor a kampány módot kell keresnünk. A mostantól csak World Tour néven futó mókába végre egyedül is belevághatunk, kedvenc hangszerünkhöz pattanva. Világhódító utunk során kisebb Tour Challenge feladatokba is belefutunk majd, ezek egy-egy adott előadó vagy album körül csoportosulnak. Ahogy új számokat vásárolunk magunknak a neten keresztül, újabb kihívások is elérhetővé válnak. Megvalósul azok álma is, akik vanuatui ismerősükkel játszanák végig a World Tourt: az ígéretek szerint immáron online együttműködésre is lehetőség nyílik a bandatagok között. A netes opciók közé bekerült a Battle of the Bands is, ahol a rivális csapatok dönthetik el egymás között, kinek járna a Szigeten a Nagyszínpad.
Mivel sokan panaszkodtak a dobolás nehézségére, a Harmonix egy vadonatúj oktatást dobott össze, hogy immáron a legnehezebb fokozaton se legyen lehetetlen világszínvonalú szólókat nyomni.

Rock Band 2 - 5. kép Rock Band 2 - 6. kép

Jelen és múlt egybeforr
A végére hagytam a legnagyobb jóságot: a kiadó senkire sem erőlteti rá a kissé borsos árú hangszerek újbóli megvásárlását. Aki anno beszerezte az első Rock Bandet, az nyugodtan használhatja az eszközöket a második részben is, ráadásul a korábban letöltött zenéket is könnyedén átvihetjük a folytatásba. Ha mindehhez hozzátesszük a lemezre alapból felpasszírozott, kissé több mint nyolcvan nótát, s a saját számok létrehozásának lehetőségét, elmondhatjuk, hogy végre tényleg odafigyeltek a játékosok igényeire. Nem túlzás kijelenteni, hogy a Rock Band 2 még inkább a haveri összeröffenések részévé válhat a jövőben, miközben az elhivatott magányos farkasok is megtalálják benne számításukat.

Rock Band 2 - 17. kép Rock Band 2 - 8. kép

Rock Band 2 dallista

GameStar

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)