Hirdetés

Továbbra sem múlik a Rocket League-mánia

|

A Psyonix ismét megosztott néhány fontos adatot a Rocket League-gel kapcsolatban.

Hirdetés

A Rocket League fejlesztői nem igazán pihennek, és kicsit kevesebb mint egy évvel a játék megjelenése után is új frissítésekkel támogatják a játékvilágot egyszerűségével lehengerlő autós focit. Amint a nemrég közzétett adatokból kiderül, ennek köszönhetően még mindig hihetetlenül népszerű a játék, ráadásul komoly bevételt is hozott a Psyonixnek.

Elmondásuk szerint mostanra ötmillió példányt sikerült eladni a játékból PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on egybevéve, ami mellé nagyjából ugyanennyi DLC-csomagot is vettek a játékosok. Így összesen már 110 millió dollár, azaz 30,7 milliárd forintnyi bevételt hozott a cégnek a Rocket League, aminek az eredeti fejlesztési költsége csupán a töredéke, 20 millió dollár volt. A játéknak kétségkívül jót tett az áprilisi ingyenes hétvége is, ugyanis ebben a hónapban ötmillió aktív játékossal büszkélkedhetett, ezzel együtt pedig a három platformon már tizenötmillióan próbálták ki legalább egyszer a játékot.

Ebbe persze beleszámítanak azok a gamerek is, akik osztott képernyőn valaki más példányával játszottak, vagy a PlayStation Plus mellé ingyen töltötték le, de a Psyonix így is kifejezetten örül: "A számaink nem csökkennek, sőt, növekednek, ami nagyon ritka egy tíz hónapos játék esetében" - mondta a fejlesztő-kiadó alelnöke, Jeremy Dunham. A legtöbb eladást egyébként a PC-s verzió produkálta, de már az Xbox One-os kiadás is 22%-ot tesz ki annak ellenére, hogy csupán idén február óta kapható. A sikert persze nem adták ingyen a Psyonixnak sem, akik új játékmódokat adtak ingyen és rengeteg más módon is folyamatosan frissítik a játékot.

Mit gondoltok, meddig tartja még meg a játékosok érdeklődését a Rocket League?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)