Hirdetés

Rockstar: hibáztassuk a dolgozókat?

|

Nehéz idők járnak a Rockstar Games és a Take-Two felett mostanában. Az egész a GTA Hot Coffee botrány körül indult, most pedig már az egész kiadó bajban van. S vajon kik isszák meg a levét? Az alkalmazottak? Több szervezet is nyomozást rendelt el a GTA: San Andreas ügyeivel kapcsolatban. Sikerült a játékot magasabb kategóriába sorolni, így már kizárólag felnőttek juthatnak csak hozzá - ezt azonban több szempontból is megszenvedték a készítők. Egyúttal nem csak a Rockstar Games csapatán belül, hanem az ő játékaikat forgalmazó Take-Two alkalmazottai között is vizsgálatot rendeltek el esetleges bűnrészesség feltárása miatt. Mindeközben bezártak két stúdiót is (Rockstar Vienna, Indie Built), a kiadó részvényárfolyama pedig soha nem látott mélypontra került - nagyjából az eredeti harmadára. A GameDaily BIZ meg nem nevezett forrásai szerint mindezt közvetlenül néhány Rocktar-dolgozó szenvedte el a leginkább: egy részüket kirúgták, a többiek önszántukból mondtak fel. Erre vonatkozólag egy listával is rendelkeznek, melyen az elmúlt 6-12 hónapban kilépett dolgozók nevei találhatóak. Nem feltétlenül szabad azonban párhuzamot vonni az elbocsátások és a botrányok között. A GameDaily BIZ mégis úgy véli, nem egészen normális, ha közel egy időben lép ki a Rockstar társalapítója, és két marketing igazgató, ráadásul egyesek szerint legutóbb olyan indokkal mondtak fel néhány alkalmazottnak, hogy a nemrég megjelent Table Tennis (Xbox 360) nem érte el a várt sikereket, a GameRankings.com-on például csak 83%-ot kapott. Ezek könnyedén lehetnek rosszindulatú pletykák is, hiszen kétség kívül érezhetik úgy többen is az ottaniak közül, hogy egy süllyedő hajón próbálnak tovább evezni. A legfontosabb most mindenképp a jövő októberben esedékes Grand Thef Auto IV lesz - ezen állhat vagy bukhat a cég megtépázott hírnevének helyreállítása. Ezt figyelembe véve pedig könnyen lehet, hogy egy egészen új koncepciót kénytelenek alkalmazni a fejlesztés során, amelyben nincs (annyi) erőszak.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)