Hirdetés

Season of the Witch - Nicolas Cage egy boszorkány nyomában

|

Részben hazánkban forgatják a Nicolas Cage főszereplésével készülő középkori thrillert.

Hirdetés

Dominic Sena (Tolvajtempó, Kardhal) legújabb filmje a 14. századi Európába kalauzol el bennünket, amikor az emberek 99,99 százaléka analfabéta, a végletekig babonás volt, valamint azt hitte, a fürdés beteggé tesz.



A tomboló pestis korszaka ez. A járvány szinte akadálytalanul terjedhetett a higiénia teljes hiánya miatt. Elődeink nem is sejtették, hogy sem a karantén, sem az imádság nem segít rajtuk.
A film alapötlete az, hogy az egyház egy boszorkánynak hitt asszonynak tulajdonítja a Fekete Halált. Két tapasztalt lovag (Nicolas Cage és Ron Perlman) kapja a feladatot, hogy a nőt (Claire Foy) egy távoli kolostorba kísérje, melynek szerzetesei elvégzik a járvány megszüntetéséhez vezető rituálét.
A veszedelmes úton elkíséri őket egy pap (Stephen Campbell Moore), egy bánatos lovag (Ulrich Thomsen), egy szélhámos (Stephen Graham) és egy fiú (Robert Sheehan), aki a fejébe vette, hogy ha törik, ha szakad, lovag lesz.
A Season of the Witch azért is érdekes, mert jeleneteit javarészt az etyeki Korda Stúdióban vették fel.


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)