Hirdetés

Silverfall

|

Hatalmas bejárható világot, és gyönyörű grafikát ígér a francia fejlesztésű akció-RPG, a Silverfall, melyben akár egy igazi (nem fórum…) trollt is irányíthatunk!

Hirdetés

A kissé kiábrándító Dungeon Siege 2 és kiegészítője óta nem készült igazán élvezhető fantasy témájú akció-RPG. Bár készül ugye Bill Roper Hellgate: Londonja, amit mindnyájan nagyon várunk, (különösen a nemrég kijött álleejtő bevezető animációt látva), illetve már ki tudja milyen régóta a Witcher, azonban ennyi nem elég a mi kis hack’n’slash-ért rajongó szívünknek, ezért itt a Silverfall!



Vár(os) állott ott, most kőhalom…
A Silverfallnak egész biztosan jó kis sztorija van (vagy nincs…) de erről mindenesetre úgy hallgatnak a fejlesztők, mint anno Brittney Spears az állítólagos szüzességéről. Maga a „Silverfall” annak a királyi városnak a neve, amit a játék elején porig rombolnak egy olyan konfliktus során, amely a természet és technológia erőit állítja egymással szembe. A kalandjaid során a várost szép lassan újjáépítik, amíg trónra nem kerülsz.



Troll is beautiful
Az eddig megszokott ember és elf karakterek mellet két másik kevésbé hagyományos (legalább is a válaszhatóság tekintetében) lény mellett is letehetjük a voksunkat. Az egyik a kis görcs lény, a goblin a másik meg a troll. Mondjuk nehezen tudom elképzelni, hogy egy goblin, vagy troll irányítson a játék vége után egy egész birodalmat, de hát legalább lesz valami eredeti a második részre, nem igaz? Kalandjaink során saját hősünket még nyolc másik NPC kísérheti el, de ha úgy tartja kedvünk, akkor ketten is kalandozhatunk a birodalomban – így valószínűleg jobban jön majd az XP, viszont nehezebb dolgunk lesz a csetepaték (vagy: hack’n’slash-ek, ha így jobban tetszik) során.



Amilyennek akarod
Az általunk kiválasztott karaktert aztán egészen változatosan tudjuk fejleszteni, hála a játék igencsak flexibilis rendszerének köszönhetően. A Silverfall karaktereit három fő ágazaton keresztül fejleszthetjük: harc, mágia és (rendkívül kreatív elnevezés…) „más” – utóbbiba olyan képességek tartoznak, amelyek a karaktered faját meghatározzák. Szintlépésenként négy skill és négy attribute pontot kapunk, amelyeket aztán bármilyen képességre elkölthetünk. Ha nem tetszik a skillfelosztás, akkor bármikor jó pénzért újratalentezhetünk, hasonlóan a World of Warcrafthoz, vagy a Titan Questhez.



Csini, csinibaba
Na jó, hogy teljesen őszinte legyek, eddig sem az eddig elkottyantott sztorirészletek, sem ez a skillrendszer nem tűnik valami forradalminak (igaz, ha jól működött máshol, akkor minek is hozzápiszkálni…?), viszont elnézegetve a képeket a Silverfall a kiadott képek alapján bitang jól néz ki. A városkák, falvak, buja erdők, csillogó tükröződő vizű kikötők láttán még a legblazírtabb játékos is az állát kapkodja – igaz, akinek nem jön be a cell shaded grafika, annak ez a játék sem fog tetszeni.



Nem konzol ez, gyermek
Mindenesetre igazán örvendetes, hogy sok-sok konzolos akció-RPG mellett a Hellgate után egy másik ígéretes cím is készülget PC-re. Szeretettek várjuk 2007 márciusában.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)