Hirdetés

Soha nem látott népszerűség övezi a videójátékokat

|

A tavalyi évet összegző kimutatások szerint, 2008 a videójátékok éve volt. A játékok népszerűbbek mint valaha.

Hirdetés

Az ELSPA (Entertainement and Leisure Software Publishers Association) híradása szerint, elképesztő fellendülés jellemezte a videójátékipart 2008-ban. A szoftverekből és a hozzájuk kapcsolódó hardverekből származó eladások elérték 4 milliárd font körüli összeget angliában. Ez azt jelenti, hogy a az utóbbi 5 év alatt a piac több mint duplájára nőtt. Videójátékokra 1.9 milliárd fontot költöttek tavaly az angolok, szemben a tavaly 1,5 milliárddal, ami 23 százalékos növekedést jelent. Alapvetően a Nintendo produktumok uralják a piacot. A tavalyihoz képest 112 százalékkal nőtt a Wii-re eladott játékok száma, és ezzel együtt maga a konzol is 153 százalékkal teljesített jobban mint 2007-ben. A PS3 is jól teljesített. A konzolnak 2008 volt az első teljes éve a piacon, és sikerült is eladni 10.4 millió darabot belőle az é során - ez biza 145 százalékos növekedés 2007-hez képest. Szoftver téren is jól szerepelt a Sony: míg 2007-ben a videójátékokból származó bevétel csak 156 millió font volt, addig 2008-ban ez az összeg már 334 millióra rúgott. A Microsoft sem panaszkodhat. Az Xbox továbbra is jól szerepel minden téren. Az óriáscég 2008-ban 14.9 millió dobozt tudott értékesíteni, ami 51 százalékkal több, mint 2007-ben. Szoftverből 82,8 millió darab talált gazdára az Egyesült Királyságban a 2008-as év során. 

 

charts.jpg
 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)