Hirdetés

Archival Disc - terás lemezt fejleszt a Sony

|

A Sony ma bejelentette a Blu-ray utódját, amelyet jövőre szeretnének piacra dobni. Hamarosan akár egy TB-t is írhatunk egy lemezre, legalábbis ez a terv.

Hirdetés

A Blu-ray lemezek 2006-ban kezdték el felváltani az akkoriban elterjedt DVD lemezeket, elsősorban a tízszeres kapacitás-növekedésnek köszönhetően. Az elmúlt közel 8 év során rengeteg területen használták az adattárolás ezen formáját, most azonban úgy látszik, pár éven belül ismét változnak a trendek.

A Sony és a Panasonic ma jelentette be, hogy sikerült áttörést elérniük az optikai adattárolás terén. Az Archival Disc névre keresztelt lemez előreláthatólag a következő év nyarán kerül majd a boltok polcaira és akár 300 GB adatot is tárolhatunk majd rajta. A lemezt elsősorban nagy méretű fájlok és 4K felbontású filmek tárolására használják majd.

A fejlesztéssel azonban nem szeretnének itt megállni. A tervek szerint a következő éveken képesek lesznek a tárolókapacitást 500 gigára, később pedig akár 1 TB-ra növelni, ezekre az áttörésekre azonban még biztosan várnunk kell.

A Sony és a Panasonic továbbra is közösen dolgoznak a következő generációs lemez fejlesztésén, valamint a reklámozáson is. A megoldás nem csak az egyszeri felhasználóknak, de a nagy mennyiségű adatot feldolgozó cégeknek is jól jöhet, hiszen egyszerűen tárolhatnak majd rengeteg adatot, nem mellesleg megóvva azokat az illetéktelen felhasználóktól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)