Hirdetés

Érkezik a 300GB-os Blu-ray lemez?

|

A Sony és a Panasonic tervei szerint a Blu-ray lemezek következő generációja 300GB-ot is képes lesz tárolni.

Hirdetés

A két cég pár éven belül olyan lemezeket szeretne gyártani, melyek a jelenlegi tárolókapacitás többszörösét lennének képesek hordozni. 

Egy mezei Blu-ray lemezre jelenleg 50GB adat írható fel, ám ahogy haladunk a korral, ez egyre kevesebb, figyelembe véve például a 4K filmeket, melyek felbontásuk miatt már akár túl is léphetik ez a limitet. A Sony és a Panasonic éppen ezért 2015-re 300GB-os lemezeket kíván piacra dobni, mi pedig csak reméljük, hogy sikerül nekik.

Már csak azért is, mert ez a fejlesztés a játékiparra is kihathat, már ha 2-3 év múlva még lehet majd egyáltalán lemezes játékforgalmazásban gondolkodni. Most persze joggal mondhatjátok, hogy a sima Blu-Ray lemez sem hozott nagy változást, de jelenleg a PS3, valamint a PlayStation 4 és Xbox One játékok is ilyenen kapnak helyet, biztos lehet még hova fejlődni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)