Hirdetés

Spoilerező tartalomgyártók és review bombinggal fenyegetőző játékosok miatt áll a bál a Starfield körül

|

Mindössze két hétre vagyunk az év egyik legjobban várt játékának megjelenésétől, de egyesek már nem bírnak magukkal.

Hirdetés

Nincs könnyű dolguk a kiadóknak, sem a disztribúciót is egyedül intéző játékfejlesztőknek, ha ugyanis napokkal, sőt hetekkel a premier előtt kiküldik a tesztkódokat, akkor azt kockáztatják, hogy lesz olyan újságíró, youtuber, streamer, aki szándékosan vagy véletlenül, de kiszivárogtat olyan részleteket, amiket még nem lenne szabad, hiszen ezzel tönkreteheti a fizető játékosok élményét. És a felsoroltak közül senki sem ezért kapja a fizetését, és nem is ezért iratkoznak fel az emberek a csatornájukra.

Amennyiben viszont visszatartja a tesztkódokat, azzal óhatatlanul is azt sugallja, hogy valami nincs rendben a játékkal, nem bízik abban, hogy pozitív kritikákat kap, és ha szerencsére nem is mindig, de utólag valóban számos alkalommal igazolást nyert az iménti teória.

Hirdetés

A Microsofthoz tartozó Bethesda az elsőt választotta a két megoldás közül, bőven hagyva időt arra, hogy felfedezzük a galaxist, noha nyilván nem annyit, hogy felkeressünk és teljesen felderítsünk ezer vagy több planétát. Mi is megkaptuk a kódunkat, azzal a feltétellel, hogy, nem osztunk meg olyan részleteket, amikről eddig tudatosan hallgattak Todd Howardék, hogy azok nagyobbat üssenek, amikor a játékosok szembesülnek velük. És ugyanígy tartózkodunk a felvételek közzétételétől is, tehát mindentől, ami potenciálisan spoileres lehet. Az embargó augusztus 31-én 18:00-kor lejár, ezt követően kerülhetnek csak ki tesztek, videók, indulhatnak a streamek, ám ahogy azt előre borítékolni lehetett, nem mindenki tartja magát a játékszabályokhoz, aki hozzáférést kapott a Starfieldhez.

Korai benyomásoktól igencsak masszív spoilerekig terjed a skála, ezért a Bethesda közösségi menedzsere a korábban még Twitternek hívott X-en emlékeztette az érintetteket, hogy nem feltétlenül jó ötlet kockára tenni a hitelességüket és kapcsolatukat a kiadóval. Továbbá arra bátorított mindenkit, aki már nyúzhatja a Starfieldet, hogy amennyiben bizonytalan abban, hogy mit oszthat meg, és mit nem, akkor tőlük kérdezzen.

De nem csak emiatt főhet a Bethesda feje, egyes játékosok ugyanis arra készülnek, hogy amint lehetőségük nyílik rá (értsd, 48 órával a megjelenés után) szőnyegbombázást indítanak a Starfield ellen, a mélybe rántva a felhasználói értékelés mellett olvasható pontszámot. Van, aki e célból ezer fiókot szándékozik létrehozni a Metacriticen.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)