Hirdetés

Star Wars-játékkal vált teljessé az ismert emulátor katalógusa

|

A Star Wars: The Clone Wars volt az utolsó játék, amit a GameCube hivatalos felhozatalából nem tudott futtatni a Dolphin emulátor, de nemrég ezt az akadályt is sikerült leküzdenie a készítőknek.

Hirdetés

Bár az emulátorok, illetve főleg a hozzájuk használt ROM-ok nem feltétlenül jogtiszta volta gyakran szúrja néhány kiadó szemét, vannak, akiknek a játékok megőrzése és modern környezetben való futtatása sokkal fontosabb. Az egyik legsikeresebb projekt ezen a téren a Nintendo platformjait emuláló Dolphin, ami most egy fontos mérföldkőhöz érkezett el.

Ugyanis amellett, hogy a program a Wii és a Triforce alapú árkádgépek környezetét is reprodukálni tudja, sokan GameCube-játékok futtatása miatt telepítették. A Nintendo 64 utódjának felhozatalából korábban is rengeteg játékot el lehetett indítani Dolphin alatt, sőt, rengeteget akár modern felbontás mellett, szebb textúrákkal is játszhatunk. Akadt viszont néhány játék, amiket néhány technikai sajátosság - főleg memóriakezelési furcsaságok - miatt eddig nem sikerült elindítani.

Az utolsó, hivatalosan is támogatott, de a Dolphin alatt nem működő játék a 2002-es Star Wars: The Clone Wars volt egészen mostanáig, ugyanis nemrég sikerült működésre bírni ezt is. Sőt, még a többjátékos módról sem kell lemondanunk, amiről a fenti videót már az emulátor segítségével rögzítették a készítők. Akit érdekel az emuláció technikai háttere is, annak ezt a cikket ajánlom figyelmébe, amiben a Dolphin fejlődésének története mellett a makacs Star Wars játék memóriakezelési furcsaságait is elmagyarázták a készítők.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)