Hirdetés

Starfield, Baldur's Gate 3 és Hogwarts Legacy - ezzel játszunk a hétvégén

|

A csillagok közé és varázslatos világokba utazunk a következő napokban.

Hirdetés

Utoljára az ezredforduló környékén pezsgett annyira az élet szerepjátékok és akció-szerepjátékok műfajai körül, mint most. Csak idén olyan alkotások emésztették fel szabadidőnk tetemes hányadát, mint a Hogwarts Legacy, a Final Fantasy XVI, a Diablo IV, a Baldur's Gate 3, és a Starfield megjelenésére sem kell már sokat várnunk. A jövő pedig nem kevésbé rózsás, sok egyéb mellett a csőben van a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty az Avowed, a Fable, a The Outer Worlds 2,  a Warhammer 40,000: Rogue Trader, a Persona 3 Reload, a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, a Gothic Remake, a The Elder Scrolls VI, a Fallout 5, a Path of Exile 2, a Super Mario RPG, a Final Fantasy VI Rebirth, a Like a Dragon: Infinite Wealth, a Dragon's Dogma 2, a Dragon Quest XII: The Flames of Fate, a Dragon Age: Dreadwolf, de készül még új Mass Effect, Cyberpunk, The Witcher remake és spin-off, sőt egy teljes új trilógia vajákokkal.

De mi történik most velünk? Nos, ezekkel a játékokkal múlatjuk az időt:

Chavalier - Nagyon szívesen mesélnék arról, hogy eddigi benyomásaim alapján milyen a Bethesda első új IP-ja, a Starfield több mint 25 óra után, de az embargóig nem tehetem. Ezért jobb híján egy klasszikust idéznék fel csak úgy, ettől teljesen függetlenül: "Úristen, very big!"

HP - Egyszerűen nem tudok szabadulni a Dave the Diver hatása alól, ez az indie csoda eddig erős Év játéka esélyes nálam. Igen, tudom, hogy most a Baldur's Gate 3 vagy még a Diablo IV karjaiban kellene ringatnom magam, de vagy már én vagyok túl öreg, vagy csak elkapott végre valami egyszerű, bájos, és színes flow élmény, de magasról teszek mindenre, ami nem a búvárkodás és a sushi készítés groteszk elegyéről szól. Tényleg csak ajánlani tudom, próbáljátok ki (én Steam Decken tolom, tökéletesen fut azon is, de persze PC-n is remek élmény).

Paca - Mivel 2010-et írunk, a Red Dead Redemptionnel fogom tölteni az időmet, és megszakítom a kalandozást néha azzal, hogy a Vice City Storiesban haladok. Jövőre jelenik meg az L.A. Noire, nagyon várom már, és úgy hallottam, két év múlva Max Payne is visszatér egy harmadik kalandra. Remélem, lesz olyan jó, mint az előző kettő volt, nem térnek el nagyon a borongós hangulattól.

Hirdetés

Csirke - Továbbra is ezerrel pörög a házfelújítás, de azért a Mortal Kombat 1 legújabb bétájára csak marad egy kis idő. 

KaciBár már nem játszom aktívan, a wowos guildemmel még tartom a kapcsolatot. Ezt a hétvégét velük töltöm, de LAN parti helyett egy hatalmas kertben, szalonnát sütve, társasjátékokat pörgetve.

Hunter - Úgy néz ki, hogy végre, talán, a magasságos egek segedelmével eljutok odáig, hogy játszhassak egyszerre 20 percnél többet a Baldur's Gate 3-mal. Ha ez fog történni, nagyon boldog warlock leszek a Kardparton. Ha nem, akkor nagyon szomorú, rohangáló ember a valóságban.

Szada - Bár a Baldur's Gate 3 teszthez rengeteg időt pakoltam a játékba, még így is számos titkot tartogat a Larian Studios kiváló RPG-je, és rengeteg döntéshelyzet várja, hogy máshogy határozzak, több karakter vágyja, hogy "megrománcoljam", így mindenképpen vissza fogok térni új karaktert indítva. Ezúttal bárdként húzom majd el egyesek nótáját, míg másokat angyali hanggal bájolok el.

Zs - Az öregedésben az a jó, hogy az ember teljesen kiismeri magát. Én például már márciusban tudtam, hogy bármennyire is ráuntam a repetitív mellékküldetésekre, nem szabad letörölnöm a Hogwarts Legacyt, mert a Harry Potter könyvek akkoriban elkezdett újraolvasása miatt úgyis vissza fogok térni. Jelentem, a Főnix rendjével meg is jött a kedvem a dologhoz, úgyhogy a Starfieldig már csak varázsolgatni tervezek. 

Ti mivel játszotok ezen a hétvégén?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)