Hirdetés

Steam - a Valve bevezeti a játékok megosztását?

|

A Steamen hamarosan játékokat is megoszthatunk egymással vagy csak a szemünk káprázik?

Hirdetés

A Valve online disztribúciós rendszere újabb funkcióval bővülhet a közeljövőben, ha hihetünk egy sornyi árulkodó kódnak.

A NeoGAF fórumozói akadtak rá a szóban forgó kódokra (lent), amelyek olyan kifejezéseket tartalmaztak, mint a „Shared game library”, a „SharedLicenseLocked” vagy a „SharedLicenseLockedBorrowerText”. A mellékelt leírások alapján valószínűleg a Valve szeretné bevezetni, hogy az adott játékos Steamen megoszthassa játékát vagy az egész könyvtárát legalább egy barátjával.

Az is kiderül a szivárgásból, hogy egy címet egy időben egy felhasználó élvezhet csak, tehát ha megosztottuk egy ismerősünkkel a legújabb szerzeményünket és ő éppen játszik, mikor mi is szeretnénk, egy üzenetet kap arról, hogy ideje kilépni, mert a tulajdonos következik.

Különösen fontos lenne, ha hivatalosan is megerősítenék a fent elhangzottakat, mivel az Xbox One kapcsán a Microsoft nem régen jelentette be, hogy akár 10 családtag is használhatja a megvásárolt játékot és a tíz személyben bárki benne lehet, ellenben a játékot egyszerre csak egy ember használhatja. Vajon erre reflektál a Valve és a PC-t is fel szeretné zárkóztatni ilyen téren az újgenerációs konzolokhoz? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)