Hirdetés

Végig lehet vinni a Super Mario Odyssey-t ugrás nélkül?

|

Szigorú értelemben nem, de egy videós el tudott úgy jutni a Super Mario Odyssey végére, hogy a játék saját ugrásszámlálója nullát mutatott.

Hirdetés

Mario és az ugrás annyira egybeforrt, hogy Miyamoto Shigeru is ki szokta kötni a karakterrel dolgozó más csapatok számára, mennyire lehet a játékuknak fontos eleme az ugrálás. Ennek ellenére bizonyos értelemben a sorozat legújabb részét végig lehet játszani egyetlen ugrás nélkül.

Hirdetés

Ezt a fura kihívást egy YouTuber is kitűzte maga elé, a végül sikeres útjáról pedig természetesen videót is készített. A cél nem az volt, hogy tényleges ugrások nélkül jusson el a Super Mario Odyssey végére, hanem az, hogy a játék ugrásszámlálóját nullán tartsa. Ennek érdekében ki kellett derítenie, mik azok a trükkök, amiket a játék nem tart ugrásnak, viszont a segítségükkel mégis magasabbra juthat.

Így például kiderült, hogy a Super Mario Odyssey első ugrása, amivel felébresztjük a főszereplőt, még nem számít, később pedig egy hasonló esetet a második játékos bevonásával kerülhetünk meg. A furcsa végigjátszás alatt kihasználta továbbá, hogy a sapkával irányított állatok ugrásai, a levegőben és a falon végrehajtott elrugaszkodások, sőt, az sem számít hivatalosan ugrásnak, ha belesétál az eldobott Cappybe és így a levegőbe kerül. Emellett volt olyan problémás szakasz is, amit a speedrunnerek által kifejlesztett technikával került meg teljesen. Mindezt a fenti videóban találjátok és azt kell mondjuk, mindenképp érdemes belepillantanotok, ha érdekel, milyen őrült lehetőségek vannak az új Mario játékban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)