Hirdetés

Színtiszta angol humor - Galaxis útikalauz stopposoknak ismertető

|

A tudományos-fantasztikus filmek táborát semmiképp sem gyarapító, sokkal inkább kiparodizáló film, az angol humor egyik megtestesítője nagy utat járt be a mozivászonig.

Hirdetés

Az egész egy rádióműsorból született, majd jött a könyv, és hét évvel ezelőtt megjelent ez a "csoda" . A film valahol a „lefáradok ettől a sok ostobaságtól” és az „ez olyan hülyeség, hogy már jó” közt mozog.  Én a második álláspont mellett adom le a voksom. Ha nem vagy brit, és nincs valami különleges elvárásod a filmmel kapcsolatban, és nem zavar, hogy nem csak Douglas Adam (aki a könyvet is írta), hanem Karey Kirkpatrick keze is lényegesen ott van a forgatókönyvben – jól fogsz szórakozni. Kellően lefáraszt, adja magát, hogy ne vedd komolyan, és csak kapcsold ki az agyad, dőlj hátra, és nézd.

Sokkal jobban fogod élvezni, mint jó pár amerikai paródiafilmet (főleg amiket Jason Friedberg – Aaron Seltzer készített). Ezek, a humort szinte a nulláig redukáló filmek közé tartozik a Csajozós film, a Bazi nagy film, a Spárta a köbön, a Katasztrófafilm, és a Már megint egy dilis amcsi film. Én úgy gondolom, senkinek sem lett volna ellenvetése, ha a forgatókönyvek ezeknél a filmeknél egyszerűen köddé válnak. A Galaxis útikalauz stopposoknak című filmnél azonban nem ez a helyzet, a humorba helyezett történetből (vagy történetbe helyezett humorból) egy egész jó film kerekedik ki.

Az ismertető folytatását a CineStaron olvashatjátok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)