Hirdetés

Szövetséget köt a Google az USA nemzetbiztonsági hivatalával

|

Persze a felhasználók adatai titkosak maradnak.

Hirdetés

A Washington Post adta hírül a közelmúltban eme kezdeményezésről szóló infomorzsákat, miszerint a Google együttműködési megállapodást írt alá az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatallal (NSA).

Természetesen szó sincsen a Google-felhasználók adatainak kivesézéséről, vagy felhasználásáról, ugyanis a Google szerint az NSA bevonása csak és kizárólag biztonsági megerősítési célzattal jön létre.

Minden bizonnyal a múlt év végi kínai hackertámadás kapcsán döntött úgy a Google vezetősége, hogy drákói szigorítást vezet be a cégnél, s ennek kulcsszereplője az NSA, akik az FBI és az amerikai Belbiztonsági Minisztérium (DHS) bevonását is kezdeményezték a projectbe.

Egyelőre hivatalos állásfoglalást egyik fél sem tett, mindössze annyival intézte el a Google, hogy a saját adatvédelmi szabályzataikkal ellentétes módosításokra nem fog sor kerülni a jövőben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)