Hirdetés

Új stúdiót alapítanak a Tomb Raider és a Call of Duty volt fejlesztői

|

A Tangentlemen a szakma olyan veteránjaiból verbuválódott kis csapat, akik a játéktörténelem egy-egy kiemelkedően fontos alapkövének letételénél is ott voltak.

Hirdetés

Az indie stúdiók alakulásakor általában a játékiparba betörni vágyó fiatalok, vagy a AAA-iparban csalódott veteránok vannak az alapítók között. A Tangentlemen esetében az utóbbiról van szó, és az urak nem is akármilyen múlttal vágnak bele a független fejlesztésbe.

A két vezető dizájner Cory Davis és Toby Gard lesznek. Míg előbbi a F.E.A.R. kiegészítőjén, az Extraction Pointon és a második részen dolgozott, illetve a Spec Ops: The Line készítésénél is kulcsfigura volt, az utóbbi nem kisebb dolgot mondhat el magáról, minthogy ő alkotta meg a játékvilág egyik legismertebb főszereplőjét, Lara Croftot az első Tomb Raider készítésekor.

A művészeti vezető szerepét Rich Smith tölti majd be, aki az Infinity Ward alkalmazásában állt a Call of Duty 2, és az első két Modern Wafrare játék készítésekor. Később sokakkal együtt a Respawnhoz igazolt és dolgozott a Titanfallon is. A produkciós vezető pedig a Medal of Honor és Call of Duty játékok készítésén edződött John Garcia-Shelton lesz. A közös pont az úriemberek életében a Yaiba: Ninja Gaiden Z-n való munka volt, ám mostantól egészen új vizekre eveznek.

Davis úgy nyilatkozott, szerintük a AAA játékok magas költségvetése által jelentett kockázatok miatt kiveszett a kreativitás a játékipar ezen szegmenséből, és erre jelenthetnek megoldást a Tangentlemenhez hasonló indie fejlesztők játékai. "Bízunk benne, hogy van olyan közönség, akik olyan élményekre vágynak, amik nem üldögélnek kényelmesen az előre kialakított marketingdobozokba" - tette hozzá.

És hogy milyen játékokat készítenek majd? "A megoldásaink (...) gyakran furcsák, sőt, abszurdak lesznek. A játékaink témájukban, narratívájukban és mechanizmusaikban is extrémek lesznek" - mondta Davis. Első projektjük a Daedalus nevet viseli, és a csapat "szürreális horror-trip"-ként írta le. Kíváncsian várjuk.

Mit szóltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)