Hirdetés

Tényleg 9000 ember dolgozott a Diablo IV-en?

|

Ha rákerestek, hogy hány ember vett részt a Diablo IV leszállításában, akkor egy megdöbbentő számot fogtok találni, amit mindenki unalomig ismételget. A valóság ennél egy fokkal árnyaltabb.

Hirdetés

A videojáték-fejlesztés mostanság elég drága buli, pláne ha online szolgáltatásokról van szó. Nem ritka, hogy ilyenkor több csapat is részt vesz a projektekben, amelyek munkálatai hosszú évekig is elhúzódhatnak.

A Diablo IV esetében is ez volt a helyzet, így amikor a 9000+ nevet jegyző stáblista híre elkezdte bejárni az internetet, akkor senki sem kérdőjelezte meg a számokat. A valóság azonban ennél sokkal összetettebb, mert a 9000-es végeredményben a biztonsági őröktől az újszülöttekig mindenki benne van.

Hirdetés

Amikor a MobyGames összegezte, hogy hány név is szerepel a hosszas listán, akkor csak annyit tett hozzá, hogy ez bizony egy új rekord. A 9166 felsorolt személyből 2464-en a játék zenei és hanganyagáért feleltek, 902-en valamilyen művészeti vagy grafikai anyagon dolgoztak, 397-en a minőségbiztosítási osztály tagjai voltak, és 394-en programoztak valamit a játékhoz. A csapattagok között van 475 ember, akik csak a "köszönjük" kategória alá kerültek, de helyet kapott még 67 fejlesztés alatt született kisbaba is a listán.

A számok döbbenetesek, s bár nem légből kapottak, az az állítás sem igaz, hogy tényleg ennyien dolgoztak volna a sikeres ARPG-n, mivelhogy az említett létszám Blizzard teljes emberállományát takarja (+ a babákat). Nehéz megmondani, hogy ki mennyit tett hozzá a játék leszállításához, de attól nem kell tartania senkinek, hogy 9166 ember dolgozott éjt nappallá téve Sanctuary felépítésén.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)